hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kemencében sült börzsönyi lepény

Az itt megjelenő cikket egy olvasónk küldte be. Tartalmáért a szerkesztőség felelősséget nem vállal. A nálunk publikálni kívánt cikkeket, recepteket a recept@donna.hu emailcímen várjuk. Kéziratot megtartani, visszaküldeni nem áll módunkban. Figyelem! Csak a saját készítésű képpel együtt beküldött recepteket tudjuk megjelentetni!

Tészta:
1.5 kg liszt
8 dl víz
5 dkg élesztő
1 ek só
1 dl olaj
Feltét:
5 tojás
50 dkg kolbász
20 dkg szalonna

A tésztához valókat a szokásos módon bedagasztom, majd 30 p-ig kelesztem. Ha letelt a 30 p öt egyenlő részre osztom és kis cipókat formázok belőle. Lisztel meghintem és letakarva a duplájára kelesztem. Míg a tészta kel addig a kolbászt karikára a szalonnát apró kockára vágom.

A tésztákból 30 cm átmérőjű kerek lapokat nyújtok. A tojásokat egyenként a tésztákra ütöm és egy kenőtoll segítségével elkenem a tésztákon. A kolbászkarikákat elosztom az öt tésztán végül megszórom a szalonnával.

Forró kb. 200 fokos kemencében készre sütöm. Ezt a hagyományos ételt nyáron a hozzánk látogató „turistáknak” hétvégeken kínáljuk, de otthon a sütőben elkészítve is nagyon finom.

Köszönjük szépen Mezei Bettynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak