hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zamatos bogyókról álmodunk

Amikor megjelennek a mosolygós eprek a piacok standjain, mindenki tudja,  hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz, amikor pedig az üde, ropogós cseresznyék kezdik kelletni magukat, hivatalosan is nyár van. Jelentjük, az első élénkpiros szemek már vigyorognak a gyümölcsre kiéhezett vásárlókra, és ha az időjárás egyelőre még a zordabb arcát mutatja is, mi már tudjuk, hogy a nyár itt van a küszöbön.

 



Az első teendő, hogy mindenki tömje tele a bendőjét a rég várt csemegével, ha lehet, többször is, majd amikor telítődtek a tavaly nyár óta üresen kongó cseresznyeraktárak, szabad kezet adhatunk a konyhatündérnek. Utóbbi projekthez inspiráció gyanánt összegyűjtöttük a kedvenc cseresznyés receptjeinket.

Cseresznyekrémleves mandulahabbal

Hozzávalók a leveshez: 80 dkg magozott cseresznye, 5 dkg barna nádcukor, 2 ek. méz, 2 dl főzőtejszín,  1/2 bio citrom héja leve, 1/2 rúd fahéj, 3-4 szem egész szegfűszeg .
A mandulás habhoz:  2 db tojásfehérje, 2 csapott ek. porcukor, 1 kk. mandula kivonat, 1 kk. citromlé, 1 ek. mandulaforgács.
Elkészítés: Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágunk, ezt is hozzáadjuk a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzzük. Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítjuk, hozzáadjuk a mézet és a citromlevet, botmixerrel egyneművé mixeljük. Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk vele. Miután felforrt, levesszük a tűzről, majd hideg vízben lehűtjük. A habhoz a tojásfehérjét a mandula kivonattal és a porcukorral kemény habbá verjük. Közben egy szélesebb edényben vizet forralunk, citromlevet teszünk bele, és mikor forr, kanállal galuskákat szaggatunk ki a habból, és egy-két perc alatt megfőzzük, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemeljük a galuskákat, lecsepegtetjük, majd a hideg cseresznyeleves tetejére tesszük. Tálaláskor száraz serpenyőben pirított mandulaforgáccsal hintjük meg.
Forrás: NoSalty

 

 

Csirkemell cseresznyével

Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé, 80 dkg cseresznye,  2 ek. vaj,  2 ek. cukor,  1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg .
Elkészítés:  A csirkemellet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2. fokozat).  A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a csirkemellet minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.
Forrás: Mindmegette

Csokikrém cseresznyével

Hozzávalók a csokikrémhez: 25 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 3 dkg porcukor.
Hozzávalók a kompóthoz: 30 dkg cseresznye , 2,5 dl víz , 20 dkg cukor
Elkészítés:  A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk.
Forrás: Tutireceptek

Így kerestem 1 nap alatt 122,300 Ft-ot. Olvasd el hogyan!
Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak