hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zila Tortaforma receptverseny

 

Nagy sikerrel és nagy érdeklődés közepette zajlott le a Donna.hu és a Zila Kávéház közös receptversenye.

Valójában több volt, mint egy átlagos receptverseny...  Ezt Zila László mestercukrász neve garantálta! A verseny 2 fordulóban zajlott. A versenyzőknek először egy, a 8 szeletes Zila Tortaformára kidolgozott receptet kellett eljuttatni a döntnökökhöz a Donna.hu oldalon keresztül, majd a legjobbnak ítélt munkákat hívtuk be egy második körre, ahol már az elkészített tortának kellett megállnia helyét a Zila Kávéház csapatának értő szeme előtt az 50 ezer forint készpénz fődíjért.

 


Stefán Rita: Tigristorta

 

 

Az eredményhirdetés rendhagyó körülmények között, a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Zila Technológiai Bemutató részeként zajlott a Zila Kávéházban.

A döntőbe bejutott receptek, illetve itt már torták, bírálását maga Zila László végezte, a Zila Kávéház főcukrászával, Menyhárt Attilával, valamint Farkas Vilmos bemutató cukrásszal közösen.

A döntősök:

  • Ujj László
  • Farkas Bernadett
  • Stefán Rita
  • Hajós Ágnes
  • Szűcs Anna

Az eredmény kihirdetése a kész torták kiértékelésével párhuzamosan zajlott, így a versenyzők, valamint a bemutató népes közönsége – több mint 50 fő - hasznos tanácsokat, építő kritikát és néha műhelytitkokat is hallhatott Menyhárt Attilától.

 


Ujj László: Arab ízek tortája

 

 

Alapvetően jó minőségű, színvonalas receptek érkeztek be. Szinte mindenki tudott élni a Zila Tortaformák által biztosított szabadsággal, és kreatívan gondoltak át recepteket egy átlagos háztartás konyhája által biztosított keretek között is.

Menyhárt Attila minden versenyzőt óvatosságra intett a zselatin felhasználásával, vagyis abból egy kicsit mindenkinél sok lett – ezt persze a nagy melegnek és szállításnak tudta be. További intelme a gyümölcsök párosításával kapcsolatban hangzott el, vagyis hogy málnát eperrel lehetőleg ne, ha viszont mégis, akkor azt célszerű erdei gyümölccsé kiegészíteni. Az ízek házasításának pozitív példájaként a tigristortát emeltek ki, amely éppen emiatt lett a legjobb a mezőnyben.

A különleges bemutató meglepetése pedig az volt, hogy Farkas Vilmos, a Zila Kávéház már jól ismert bemutató cukrásza az egyik érdekesebbnek talált versenymunka receptjének elkészítését mutatta be. Vilmos kiemelte, hogy a recept erőssége a piskóta volt, valamint, hogy a kreativitás nagyon tetszett benne, ahogy Bernadett a Zila Tortaformát felhasználta a gyümölcszselé elhelyezésére a tortán.

 


Farkas Bernadett: Eper és málnahab torta

 

 

A Zila Tortaforma Receptverseny győztesei:

  • Stefán Rita: Tigristorta
  • Ujj László: Arab ízek tortája
  • Farkas Bernadett: Eper és málnahab torta

A győztes 50.000 Ft-tal lett gazdagabb, míg a 2. és 3. helyezettek egy-egy Zila Tortaformát kaptak az oklevelük mellé. És hogy egyik döntős se távozzon üres kézzel, Zila László egy-egy 5,000 Ft-os vásárlási utalvánnyal jutalmazta erőfeszítéseiket – amit nem mindenki vett át a helyszínen, ők postán számíthatnak az utalvány érkezésére.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak