A jó feleség

2009. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

"...Készítse el a vacsorát időben! Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja, amikor hazaér a munkából! Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek! A férfiak többsége éhes, amikor megérkezik a munkahelyéről, és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát. Készüljön fel a fogadására!..."

Megvalósítás: Csülök, pacal, borjúláb - nem a Te ételeid? Nem baj, urad imádja, tehát mosolyogva le kell gyűrnöd. Majd titokban sütsz magadnak egy szelet csirkemellet, amikor párod már elaludt. Amíg az eledel rotyog a fazékban, addig tépkedd le a rózsák szirmait a kertben, hogy megfelelő legyen a fogadtatás! Mégsem léphet életed párja holmi csupasz padlón a házba...

"...Pihenjen 15 perccel az érkezése előtt, így Ön friss és üde lesz, amikor megérkezik! Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szalagot a hajába, és nézzen ki frissen! Az Ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám! A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra, és az Ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa..."

Megvalósítás: Ha Te is dolgozol, feltétlenül dobd el a munkát még négy óra előtt, hogy legyen időd az otthoni cicomára! A gyerek az oviból majd csak hazakerül valahogyan, most fontosabb, hogy a buszon zötykölődve érdekes találós kérdésekkel, sztorikkal vértezd fel magad a friss újságokból. Ha otthon vagy a gyerekekkel, dobd le magadról a farmert, bújj bele az aranyszínű felsődbe, és ne feledkezz meg a bokapántos tűsarkú szandiról sem. Éppen bekakilt a kicsi? Csengess át a szomszéd néninek, hogy segítsen, mert neked éppen szárad a lakk a körmödön.

"...Csökkentse a zajt! Amikor a férje hazajön a munkából, kapcsolja ki a háztartási berendezéseket, és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el! Legyen boldog, hogy láthatja őt! Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait! Hallgassa meg, amit mondani akar, és még ha Önnek is sok mondanivalója van számára, ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően! Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében Önnél..."

Megvalósítás: A csend érdekében kapcsold ki a félig kész mosógépet, a baba vacsoráját ne most turmixold. Ha éppen megéhezik a csemete, nem volt szerencséje... A gyerekek villanyvasútjáról se feledkezz meg, szájukra pedig hatásos módszer a ragtapaszos borítás. De talán a legjobb, ha lecsapod a villanyórát, és kihúzod a telefont.

"...Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni Ön nélkül! Vita helyett próbálja meg megérteni, mekkora nyomás alatt van a munkája miatt!"

Megvalósítás: Természetesen akármeddig kimaradhat, ha kedve szottyan hozzá. Miért is vinne magával? Neked úgyis sokkal nagyobb kedved van főzni, porszívózni, leckét kikérdezni, és ágyba könyörögni a gyerekeket.

"...Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül, ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket, és ne gyanakodjon az ítélőképességében vagy feddhetetlenségében!"

Megvalósítás: Piros folt van az ingén? Biztosan megdobálták szegényt meggyel a buszmegállóban. Szőke hajszál a vállán? A zsúfolt villamoson talán nem utazhat melírozott nő? Hajnalban kerül elő, kissé kapatosan? Tudhatnád, hogy a főnökkel való jó kapcsolattól a családotok jövője függ...

"...Ne felejtse el, hogy ő a ház ura, és mint olyan, mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan. És jegyezze meg, a jó asszony tudja, hol a helye!"

Megvalósítás: Ha sikerül lelkiekben azonosulni a középkori viszonyokkal, adhatsz egy pacsit a kutyának, talán még van egy szabad csücsök a kutyaólban éjszakára.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top