hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rozmaringos fehércsokoládé-leves gyümölcsnyárssal

A csokoládéból készült leves első hallásra talán furcsán hangzik, de rozmaringos ízesítéssel igazán különleges és méltó kezdete lehet az ünnepi ebédnek. Előző nap is megfőzhetjük, így tálalás előtt már csak a gyümölcsnyársat kell elkészíteni, amit kedvünk szerint variálhatunk.

Hozzávalók 2 főre

10 dkg fehér csokoládé 2 dl habtejszín 2 dl tej 1 evőkanál étkezési keményítő 2 kávéskanál fahéj 1/2 dl Amaretto likőr 2 ág rozmaring gyümölcsök (ízlés szerint: alma, körte, ananász, barack, mangó, narancs) 2 bambusznyárs


 

A csokoládét összetördeljük, egy tálban vízgőz felett felolvasztjuk. Vigyázzunk arra, hogy a víz ne érje el az edény alját. Közben a tejszínhez öntjük a tej felét, belerakunk két ág rozmaringot, felforraljuk. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzáöntjük a tejszínhez és néhány perc alatt besűrítjük. Ezután belevegyítjük a felolvadt csokoládét és jól lehűtjük. Tálalás előtt kivesszük belőle a rozmaringot, belekeverjük a likőrt, poharakba merjük, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal. A gyümölcsöket felkockázzuk, bambuszpálcára húzzuk és a leveshez kínáljuk.

 


 

 

 Cecile Konyhája

Mióta blogolsz?
Három éve indítottam el az első blogom a Nők Lapja Cafe oldalán Cecile konyhája néven.

Ki vagy mi inspirált a blogírásra?

Több fórumot is olvastam, ahol rendszeresen megjelöltek egy-egy gasztroblogot a különféle receptek forrásaként. Eleinte csak lelkesen olvastam őket, majd egyre jobban vágytam én is egy olyan helyre, ahol összegyűjthetem a recepteket és a gondolataimat. Elsősorban saját szórakoztatásomra született a blog. Igaz, a két kisgyerek mellett nem volt sok szabadidőm, de jó kis kikapcsolódásnak látszott. Ezenkívül hasznos is volt, hiszen nem kellett a cetlik között keresgélni, ha újra el akartam valamit készíteni, egyszerűen csak rákattintottam a receptre. Később az egyik fórumozó és blogtulajdonos javaslatára átkerültem a blogspot oldalára, és ettől az évtől Sweet & Salt néven folytatom a blogolást. Nagyon szeretem a hazai, a külföldi gasztroblogokat és egyéb gasztronómiai oldalakat, újságokat, könyveket olvasni. Úgy érzem, sokat tanulok belőlük, és hatásukra a konyhámban jelentős változások történtek. Megismerkedtem új alapanyagokkal, főzési eljárásokkal és nagyszerű emberekkel. Egy átlagos konyhát vezetek, olyan ételeket készítek, melyek nem igényelnek több órás munkát, hiszen időközben újabb taggal bővült a családunk, így még kevesebb idő jut a főzésre. Arra viszont figyelek, hogy jó minőségű alapanyagok kerüljenek a kosaramba és változatos ételek a családom elé.

Karácsonykor mi az az étel, ital, ami nálatok biztos az asztalra kerül?

Nálunk nincs állandó karácsonyi menü, minden évben kipróbálok valami újat. Megpróbálok egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket választani, hogy ne kelljen az egész ünnepet a konyhában tölteni. Szeretek főzni, de a karácsony elsősorban a családomról szól. Szenteste biztosan lesz fehércsokoládé - leves, amit már előző nap elkészíthetek. Főételnek sült kacsacombot tervezek narancsos céklasalátával. A desszert pedig egy gesztenyés-csokoládés édesség lesz. Ezenkívül elmaradhatatlan a mézes puszedli, amit a lányaimmal sütök karácsony előtt néhány nappal.

Hogyan jutott eszedbe ez a különleges levesrecept?

A barátnőm adta az ötletet. Ő készített fehércsokoládé-likőrt, ami nagyon ízlett. Elgondolkodtam azon, vajon egy kis változtatással lehetne- e belőle levest is készíteni. Rákerestem a neten, ahol találtam néhány változatot. Végül kisebb-nagyobb módosításokkal  megszületett ez a verzió.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Rántott csírkecombbal töltve!! (1 év...
Amikor se dio se mäk nincs benne....
Játékok
Még több játék »
 
Legtöbb komment
Ajánlott oldalak