hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sült alma

Az itt megjelenő cikket egy olvasónk küldte be. Tartalmáért a szerkesztőség felelősséget nem vállal. A nálunk publikálni kívánt cikkeket, recepteket a recept@donna.hu emailcímen várjuk. Kéziratot megtartani, visszaküldeni nem áll módunkban. Figyelem! Csak a saját készítésű képpel együtt beküldött recepteket tudjuk megjelentetni!

 

 

Hozzávalók: 

10 darab alma

1 bögre darált dió

1 csomag vaníliás cukor

fél kávéskanál őrölt fahéj

1 evőkanál lekvár 

alufólia

 


 

Elkészítés:

A megmosott almák magházát eltávolítjuk, majd tetszés szerint hámozzuk vagy sem. Én csináltam így is, úgy is. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd előkészítjük az alufóliákat, amibe csomagoljuk a sütés előtt. Az almákat a fólia közepére helyezzük és először a dióval töltjük meg a magház üres helyét, végül az éppen otthon lévő lekvárból teszünk a tetejére. Ezután szépen összefogjuk a fólia széleit, csak úgy egyszerűen sütőedénybe tesszük a befóliázott almákat, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ezután kibontjuk a fólia tetejét, hogy a közben engedett levet még 5 percig sütve elpárologtassuk. Tányérra szedjük, a lehűtés után ajánlott a fogyasztása. Szeretném elmondani, hogy cukrot nem használtam, hisz a lekvár adott elegendő édességet. A végeredmény egy nagyon kellemes ízkombináció lesz. Nagyon jó kis étek még süti helyett is és akkor, amikor "úgy ennék valami finomat".

Gondolom, hogy sokan ismeritek és sokféle módon lehet elkészíteni még. Én magam is használtam már az elkészítés során a lekvár helyett mézet, de volt, hogy csak egyszerűen magában sütöttem meg. 

 

Cimkék