hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A fogyás titka? Az arcodra van írva!

 

Sokszor a személyiséggel összeférhetetlen módszer okozza a fogyókúra kudarcba fulladását. Hogyan találjuk meg a számunkra legideálisabb karcsúsító metódust? Vannak, akik szerint csak alaposan szemügyre kell vennünk az arcunkat.


Ha jobban belegondolunk, van benne ráció, hiszen arcunkon nyomot hagy a sorsunk, az, hogyan állunk hozzá az élethez, azaz milyen a habitusunk. Sokak szerint az idő által ráírt információk mellett az arcunk alakja, orrunk, állkapcsunk, bőrünk árnyalata is sokat mond arról, milyen alaptulajdonságokkal is érkeztünk erre a világra. Ezek a tulajdonságok pedig nagy mértékben befolyásolják, hogyan alakítjuk sorsunkat, mi érdekel minket, mi tetszik és mi nem, illetve azt is, hogy milyen módszerrel érdemes próbálkoznunk, ha szeretnénk megszabadulni a felesleges kilóktól.

Nézzük!

„A magam útját járom!”

Arcvonások: Erőteljes áll, kerek homlok, a szem alatt időnként enyhe puffadtság, sötétebb árnyak láthatók, az ajkak formásak, teltek.

Étrend: Független lélek vagy, az élet minden területén szereted a magad útját járni, így aztán nem igazán tudod követni a szigorú számolgatós, feljegyezgetős, időrendhez kötött fogyókúrás programokat. Jobb, ha kevesebb szabályt állító, a táplálkozásban nagyobb választási lehetőséget engedő fogyókúrát követsz. Egyél sok levest.

Edzés: Azokat a mozgásformákat élvezed a legjobban, melyek lágy, folyamatos mozgásokat igényelnek, mint a jóga, a tai chi, az úszás, a síelés, korcsolyázás. A nyújtásról se feledkezz meg!

„Szépségre vágyom!”

Arcvonások: Nagy orr és /vagy határozott orcák, magas szemöldök. A csontozat általában könnyed, törékeny, a csuklók és a bokák különösen karcsúk, kecsesek.

Étrend: A minőség és szépség iránti vágyad vezérel. Az étkezésben fontos számodra a tartalom, az íz és a látvány. Bár a fogyiporok sokaknál hatásosak, te nem érzed a telítő hatásukat. Sokkal jobban érzed magad, ha a piacon vagy háztól beszerzett alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz, gusztusos tálalással. Ne mondj le ezekről, inkább az önmegtartóztatást gyakorold, azaz az adagok méretét csökkentsd.


Edzés: Bár az aerobic és a tánc az ideális mozgásformáid, nem érzed magad igazán jól a csoportos edzéseken. Szerezz be néhány DVD-t, rendezd át egy kicsit a nappalit, és egyedül fogj neki a csinosodásnak.

„Tervezzük meg!”

Arcvonások: Vastag szemöldök, erős, határozott vonalú állkapocs. A testalkat magas és inas, vagy alacsony és tömör.

Étrend: A spontaneitás, a lazaság nem a te világod. Sokkal jobban szereted, ha szépen megtervezheted a napirended, a feladataidat. A szigorú ét- és napirendet követő diétákat egyenesen neked találták ki! Olyat válassz, ami egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tartalmaz, rengeted zöldséggel és friss gyümölcslével.

Edzés: Minden nap szakíts időt az edzésre. A futás, az erőedzés és a versenysportok állnak hozzád a legközelebb. A legjobb, ha az egyik barátoddal összefogtok, és ösztönző versengésbe kezdtek.

„Buli legyen!”

Arcvonások: Göndör haj és/vagy szeplők, csapott áll, hegyes orr. Általában vékony karok és körte alkat a jellemző.

Étrend: Akkor fogod betartani a fogyókúrás étrendet, ha az változatos és szórakoztató. Kísérletezz új ízekkel, fűszerekkel, egzotikus fogásokkal. Csempéssz minél több színt a tányérodra, cseréld meg a fogások sorrendjét. A lényeg, hogy ne unj rá a fogyózásra.

Edzés: A jó hangulatú, bulis, csoportos edzések a te világod, mint a salsa és a Zumba. Ne ragadj le egy típusnál, variáld azokat!


„Támogassatok!”

Arcvonások: Húsos, telt ajkak, puha orcák, lágy ívű szemöldök, kerek orr. Az ebbe a típusba tartozóknak még akkor is szokott lenni egy kis pocakjuk, ha egyébként vékonyak. Köztük találni a legtöbb dúskeblű hölgyet.

Étrend: Semmit se vonj meg magadtól! Olyan fogyókúrás programot válassz, ami időnként engedélyez egy kis desszertet is, különben záros határidőn belül fel fogod adni. A választható ételek közt pedig legyen sok olyan, ami alapból édeskés, cukor nélkül. Kérd meg a barátaidat, családtagjaidat, hogy támogassanak.

Edzés: Még csak meg se forduljon a fejedben, hogy egyedül vágj bele. Szerezz motiváló edzőtársakat, akik akkor is mozgásra ösztökélnek, mikor inkább a lustulást választanád.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak