hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ezt ne viseld nyáron!

 

A divat az év minden egyes szakában velünk van, ám igazán nyáron bontakozhatunk ki, amikor is nem kell vastag rétegekbe burkolóznunk, hanem játékosra vehetjük a figurát. Ilyenkor megengedhetjük hogy lazább outfitben jelenjünk meg, mint általában. A könnyedség azonban veszélyeket is rejt, ugyanis semmikor máskor nem olyan könnyű divatbűnt elkövetni, mint a forró hónapok hevében.

Nézzük a leggyakoribbakat!

Ne vekőzzünk ki önmagunkból

Mikor a levegő süt, és a páratartalmának köszönhetően izzadunk, mint egy igásló, akkor nagy és teljesen jogos a kísértés, hogy testünk olyan kevés felületét borítsuk textíliával, amennyit csak lehet. Azonban az embert próbáló körülmények ellenére is vannak bizonyos elvárások az utcán, a munkahelyen, a lakáson kívül. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik bikini felsőben nekivágni a bevásárlásnak, de embertársaink nem feltétlenül fogják díjazni az elgondolásunkat. Emellett az se biztos, hogy a kevesebb ruha jobban hűt. Sőt, ha hosszabb ideig szándékozunk a hőségben, napon maradni, akkor inkább könnyű anyagből készült, világosabb színű megoldásokat részesítsünk előnyben, egyrészt a túlhevülés, másrészt a leégés veszélyét csökkenthetjük így.

Elmaradt a pedikűr

Nem mindenki születik tip-top lábacskákkal, és ezzel nincs is semmi baj. A tökéletlenségektől még nyugodtan felvehető a szandál, azonban arra ildomos odafigyelnünk, hogy ha már nem zárt lábbeliben vagyunk, akkor ápolt legyen a lábfej, a sarok, a körmök. Arra is fordítsunk gondot, hogy a lakk ne legyen lepattogzott, a körmök ne legyenek töredezettek. Ha szükséges, akkor menjünk el pedikűröztetni, és utána már saját magunk is könnyebben fogjuk tudni rendben tartani a lábfejeinket.

Csínján a banrasággal!

Káros sugarak ide, káros sugarak oda, még mindig sokan odavagyunk a napbarnított bőrért. Ha a napozás mellett döntünk, akkor mindenképpen gondoskodjunk a megfelelő napvédelemről a bőrünk érzékenységének és árnyalatának megfelelő napvédő krémről, lehetőleg olyanról, ami nemcsak az UVB, hanem az UVA sugarakat is szűri. Ez nem csak a bőrbetegségek megelőzésében fontos, hanem abban is, hogy ne legyünk egy hétig vörösek, mint egy főtt rák, majd ne kezdjünk el „vedleni” mint a kígyó.

Ha önbarnítót használunk, akkor nem kell a leégéstől tartani, azonban ez a módszer is okozhat kellemetlen meglepetéseket. Például narnacssárgává vagy csíkossá válhatunk.

Kibukkanó melltartó pánt

A legnagyobb nyári divatmerényletek közt tartják számon. Míg egy könnyedebb stílussal, egy-egy divatosabb pánt teljesen oké lehet, addig valóban vannak olyan szettek, melyek összhatásán sokat ronthat. Ilyen például az üzleties megjelenés, a csinos koktél ruha, az estélyi. A szilikon pánt jó megoldásnak tűnhet, de nem az. Az optimális megoldás a pánt nélküli verzió vagy az olyan típusok, melyek keresztpántossá alakíthatók és így jóval több felső alatt viselhetők, mint hagyományos társaik.


Zokni/harisnya szandállal

A zokni-szandál kombó az óvodán kívül kerülendő. A harisnyanadrág-szandál párosítás viszont már vita tárgyát képezi. Vannak, akik nem hajlandóak még nyáron se megválni a harisnyától, mások pedig éppen ellenkező elveket vallanak: amint tehetik, azonnal megszabadulnak tőle. Vitathatatlan, hogy vannak olyan helyzetek, például esküvő, keresztelő, üzleti ebéd, állásinterjú, amikor ildomos a meleg ellenére is harisnyát húzni. Ilyenkor sokak szerint az a legjobb, ha nem nyitott, hanem zárt orrú szandált választunk, és így biztosak lehetünk benne, hogy se a harisnya pártiak, se az ellenzők táborát nem fogjuk kiakasztani.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak