hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fogfehérítés a spájzból

Ki ne szeretne ragyogóan fehér fogakat villantani minden mosolynál? Persze, a fogakat sok minden elszínezheti, a fehérítés pedig költséges és macerás, ezért sokszor kompromisszumot kötünk. Pedig a nem feltétlen kell, hiszen a spájzban is lapulnak olyan anyagok, amikkel remek eredményt lehet elérni, ahogy nagyanyáink is tették. Igaz, ezeknél a módszereknél érdemes némi önmérsékletet tanúsítani, mert ha túl gyakran használjuk, hosszú távon a fogzománcunk bánja.

 


 

Sütőpor

A természetes takarítószerek hívei jól tudják, hogy a sütőpor univerzális tisztítószer, ezért jó, ha mindig kéznél van. A szépségápolásban is be lehet azonban vetni, hiszen elég egy keveset szórni a fogkefére, majd ugyanúgy átsikálni a fogakat, mint alapesetben, és máris megvan a vakító mosoly.

Szódabikarbóna

Hasonló univerzális tisztítószer a szódabikarbóna, ami nagyanyáink fegyvertárában fontos helyet foglalt el, és napjainkban is kezd megnőni a renoméja. Nemcsak a konyhát és a fürdőt varázsolhatjuk vele makulátlanná, hanem a fogsorunkat. Mártsuk szódabikarbónába a fogkefénket, majd a ráragadt porral sikáljuk át a fogainkat. Az apró szemcsék ledörzsölik a mikrobarázdákba ragadt lepedéket, ami elszínezi a fogakat. Fontos, hogy ne alkalmazzuk túl gyakran, mert mert a dörzsöléstől elvékonyodik a fogzománcunk.

Zeller

Kevesen tudják, hogy a zellerben egy igazi fogorvost tisztelhetünk. Ha elrágcsálunk némi zellert, az felér egy kisebb fogászati kezeléssel: eltávolítja a lerakódott lepedéket, elpusztítja a baktériumokat és tisztítja a fogakat. Mi kell még?

Almaecet

Az almaecetről nem feltétlenül a tökéletes mosoly jut eszünkbe, pedig erre is jó. Lehet vele öblögetni vagy belemeríteni a fogkefénket és átsikálni a fogainkat, az eredmény nem marad el.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak