hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smink? Természetesen!

Az előző részben kitárgyaltuk, hogyan kell viselni egy erőteljes színt a szánkon. De mivel nem tarthatunk minden nap kézművesszakkört a tükör előtt, bizony vannak napok, amikor a legegyszerűbb smink is tökéletesen megteszi. Ezt úgy hívjuk: átlagos hétköznapok.

 


Egy természetes sminkkel a saját életünket is megkönnyíthetjük, arról nem beszélve, hogy sok férfi is inkább erre szavaz. Nem kell tízpercenként ellenőrizni a rúzst, a szemhéjunkat, a púdert stb. Gondolom, ez mindenkinek ismerős. A megoldás az, ha természetes sminket használsz, ami nem tud elkenődni. Ilyen esetben választhatod a jól bevált BB krémet, ami egész napra hidratálja a bőrödet, és még az arcszínt is kiegyenlíti. Sajnos azonban nem mindenkinek hibátlan a bőre, így vannak esetek, amikor szükség van az alapozóra és a púderre is. Egy ilyen smink elkészítésekor arra törekedj, hogy a lehető legkönyebb textúrájú alapanyaggal dolgozz. Több márka is gyárt víz alapú alapozókat, ezekkel a lehető legtermészetesebb hatást érheted el. Egy könnyű púderrel  és korrektorral azonban a legdurvább bőrhibákat eltüntetheted. Erre érdemes pénzt szánni, mert hónapokig hű társad marad és sok bosszankodástól is megkímél, ha esetleg nem várt vendég - egy pattanás vagy egy mitesszer - üdvözöl reggel a tükörben.

 

 


Mondhatjuk úgy is, hogy ez a smink a tökéletes alapozásról szól, ami pedig már rutinműveletnek számít. Ezenkívül nem igényel túl nagy művészkedést. Ha teljesen természetes hatást akarsz elérni, akkor a szád csak ajakbalzsammal kend be. Egyébként válassz nude árnyalatú rúzst vagy enyhe fényű szájfényt. Az arcodat emeld ki egy halvány arcpírral vagy bronzosítóval, de télen inkább a pirosító a nyerő. Vásárlásnál itt is gondosan válassz, hiszen több féle árnyalat létezik, és minden bőrtípushoz más-más árnyalatú pirosító illik. Javaslom itt is, hogy kérd ki egy szakértő véleményét. A drogériákban is örömmel segítenek. Mindig csak egy leheletnyit vigyél fel ecsettel az arcodra. Akkor jó a pirosítás, ha nem lehet megmondani, hogy emberi kéz által keletkezett. A szemöldöködnél is átsatírozhatod, ha előnyben részesíted a sötétebb színeket, de ha nem szeretnél ezzel bajlódni, elég ha egy kefével megigazgatod. Tipp: ne dobd ki a régi fogkefédet! Mosd ki alaposan és kész is az új szemöldökfésűd. A szempillaspirál felvitelekor mindig - de ha természetes akarsz maradni, akkor különösen - ügyelj arra, hogy ne kerüljön túl sok festék a pillákra. Próbálj meg minden szálat szétválasztani a spirál segítségével. És tulajdonképpen kész is vagy. Ha akarsz még egy kis extrát, akkor egy-két vagy akár több nude árnyalatot dolgozz el a szemhéjadon. Belül a legvilágosabb és kifelé sötétedik, így optikailag nagyobbnak tűnik majd a szemed.

 A természetes sminkhez gyakorlatilag azt vehetsz fel, amit csak akarsz. Ha azonban sminknél a nude árnyalatok a dominánsak, a legjobb választás, ha a többi kiegészítődet is ehhez választod. Így akár öltözhetsz fekete farmerba fekete bőrdzsekivel, mégse leszel komor. De nyugodtan lehet az outfit többi része is hasonló árnyalat. Képzeld csak el egy homokszínű nadrággal és egy fehér inggel! Abszolút favorit! Minden korosztálynak ajánlom ezeket a nude árnyalatokat mind smink, mind öltözködés terén. Különösen azért, mert bárhol megállja a helyét egy ilyen lágy szett és ráadásul mindenkinek előnyös!

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak