hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Top 3 nyári arcmaszk a konyhából

 

A korán jött nyár a bőrünkre is hatással van, így ideje beizzítani a naposabb időszakra tartogatott szépségápolási arzenált.

Ilyenkor ugyanis egészen más ápolásra van szüksége a bőrünknek, mint a zimankós hónapokban. Ilyenkor ugyanis nemcsak a hőmnérő higanszála csúszik egyre feljebb, hanem a levegő páratartalma is megemelkedik. A bőrünkre ez úgy hat, hogy megváltozik a hám felső rétege, ami befolyásolja a bőr anyagcseréjét is. A melegben kitágulnak a bőrerek, kipirul a bőr, fokozódik a hőleadás, illetve a verejték- és faggyútermelés, aminek köszönhetően fokozottabban kell ügyelnünk a pattanásokra és mitesszerekre. Ha a napi bőrápolásunkat nem igazítjuk ezekhez a megváltozott körülményekhez, akár károsodhat is a bőrünk. Összegyűjtöttünk három arcmaszkot, amikkel remekül ápolhatjuk a bőrünket ebben az időszakban, és a hozzávalók többsége is megtalálható a konyhában.


Vízhiányos bőrre uborkamaszk

Reszelj le egy kisebb uborkát, keverd össze egy csésze zabliszttel és tegyél hozzá egy evőkanál natúr joghurtot. Kend fel az arcodra egyenletes rétegben, hagyd hatni 30 percig, majd meleg vízzel mosd le.

Tápláló pakolás avokádóval

Fogj egy fél avokádót, jó érett, puha húsú példányt válassz és nyomkodd össze villával. Keverd össze két kávéskanál mézzel, és mehet is az arcodra. Hagyd hatni 15-20 percig, majd mosd le meleg vízzel és gyönyörködj a sugárzó arcbőrödben.

Száraz bőrre banános-joghurtos maszk

Nyomkodj össze villával egy negyed banánt, keverd össze egy fél csésze natúr joghurttal és csurgass hozzá egy teáskanál mézet. Kend az arcodra vékony rétegben, hagyd hatni 10 percig, majd mosd le meleg vízzel.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak