hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Túróval töltött zsemle

Az itt megjelenő cikket egy olvasónk küldte be. Tartalmáért a szerkesztőség felelősséget nem vállal. A nálunk publikálni kívánt cikkeket, recepteket a recept@donna.hu emailcímen várjuk. Kéziratot megtartani, visszaküldeni nem áll módunkban. Figyelem! Csak a saját készítésű képpel együtt beküldött recepteket tudjuk megjelentetni!

Hozzávalók:
6 db zsemle
0,5 kg tehéntúró
1 nagy doboz tejföl
5 dkg porcukor
1 db citrom
1 zacskó vaníliás cukor
1 csomag mazsola
1 csipet só
0,5 liter tej
1 picivaj vagy margarin

A zsemléknek kalapot vágunk, és kicsipkedjük a belsejüket. A túrót villával összetörjük, bele teszünk a tejfölből. Ízesítjük, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével valamint a csipet sóval, hogy kihozza a cukor ízét. A mazsolát is bele dobjuk. Ha híg lenne, nem kell megijedni!

A túró töltelékbe beletesszük a zsemlék belsejét, amit előzőleg apró darabokká csipkedtünk és alaposan összekeverjük. A zsemléket tejbe forgatjuk és a túrótöltelékkel megtöltjük, majd kiolajozott tepsibe téve a kalapot a tetejükre tesszük, amit szintén megforgatunk a tejben és egy pici vajat rakunk rá. 180 fokon addig sütjük míg ropogós lesz.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Juhászné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak