hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daruünnep a Hortobágyon

 

 

A daru amellett, hogy egyik legféltettebb természeti kincsünk, évről-évre magával ragadó élményben részesíti azokat, akik ilyenkor ellátogatnak a Hortobágyra és meglesik a több tízezer madár naponta ismétlődő vonulását. A páratlan eseményhez a táj szépsége és az alkonyati időszak is hozzájárul, így még feledhetetlenebb emlékképeket hagy a természetbarátokban és a darvak csodálóiban.

A daruvonulás időszakának legnagyobb eseménye a Hortobágyon immár hagyománynak tekinthető Daruünnep, melyet idén október 22-én rendeznek meg a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Az ünnep keretein belül nem csak a több ezres madársereg vonulását nézhetik meg a résztvevők, de a darvakhoz köthető néphagyományokkal is megismerkedhetnek.

 


 

Az esemény kétségkívül legfigyelemfelkeltőbb eseménye a daruvonulás, melyhez kapcsolódóan a látogatók darulesen is részt vehetnek, ahol szakértők vezetésével megfigyelhetik a táplálkozó madarakat és tanúi lehetnek a daruhúzásnak. Az eseményt a Hortobágyi Látogatóközpontban és Kézművesudvarban természetfilm vetítése és a darvakat bemutató sokrétű előadás is tarkítja, a kézműves foglalkozások során pedig próbára tehetik kreativitásukat a vállalkozó szellemű látogatók.

A Daruünnep részletes programját ITT találjátok!

 

Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak