hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A legőrültebb esküvői torták

A torta sokak szerint az esküvő gasztronómia fénypontja, ezért a legtöbb pár igyekszik megadni a módját, és grandiózus kinézetű, ízletes cukrászati remekkel előállni, hogy aztán remegő kézzel felszelhessék. Vannak azonban olyanok, akik ebben a műfajban is formabontó megoldásokra törekednek és klasszikus torta helyett valami egészen másra szavaznak. Lássuk a legőrültebb ötleteket!

Pizza

Egy pizzaimádó pár úgy döntött, hogy édesség helyett inkább kedvenc ételükkel koronázzák meg az esküvői vacsorát. Persze, a hagyományokat azért részben  megőrizték, hiszen tortaformára dizájnolták a pizzahalmot.


 

Sajt

A sajtimádók is lecserélhetik az esküvői tortát kedvenc csemegéjükre, hiszen a tömbsajtok formája szinte adja magát, hogy klasszikus esküvői torta formába tornyozzák őket, ráadásul a sajt klasszikus kísérőivel színesíthető is a kép. Egy ügyesen összeállított 'sajttorta' feledhetetlen gasztronómia élményt nyújt a vendégseregnek, bár egészen más jellegűt, mint a hagyományos édesség.


 

Húsimádóknak

Aki még az esküvőjén sem tud lemondani a húst hússal elvről, annak a füstölt húsból ízlésesen összeállított, klasszikus esküvői torta formát idéző nyalánkság az ideális választás. Brit hentesek akár személyre szabott dekorációval is ellátják a romantikus hústornyot.


 

Sushi

Ez a gasztronómiai remek jól példázza, hogy szinte bármiből lehet esküvői torta, dizájn kérdése az egész. Ha az ifjú pár torta helyett sushira szavaz, akkor némi nyers halból, kaviárból, avokádóból, rizsből és babból készült tortával koronázható meg a nász.


 

Sütinyalóka

Az előzőekhez képest már-már fantáziátlannak tűnik a mostanság egyre népszerűbb sütinyalókákból készült grandiózus nyalánkság. Ez a megoldás azonban akár egy kevésbé őrült lagziban is megállja a helyét.

 

 

Trüffel

Ugyanez a helyzet a csinosan elrendezett trüffelgolyókkal is. Aki szeretne elrugaszkodni kicsit a hagyományoktól, de édességet szeretne kínálni a vendégeinek, választhatja ezt az elegáns és stílusos megoldást.


 

Hamburger

Visszakanyarodva az extrém megoldásokhoz: a gyorskaják rajongóinak a lagziban sem kell lemondaniuk kedvenc fogásukról, hiszen a menüt megkoronázhatják egy gigantikus hamburgerrel. A képen látható példány például 19 kilót nyom és közel fél méter az átmérője.

 

 

Gofri

a legtöbben reggelire fogyasztják ezt az ostyafélét, ám ahogy a mellékelt ábra mutatja, akár torta is készülhet belőle. Némi tejszínhab, erdei gyümölcs, juharszirup és persze fantázia kérdése az egész.


 

Kelyhek

Aki szeretné megspórolni a darabolást és a vendégsereg élcelődését azon, hogy kinek a keze van felül a kés markolatán, az felépíthet egy csinos tornyot kelyhekből is. Azért is praktikus ez a megoldás, mert többféle ínyencséggel lehet megtölteni a kelyheket, így mindenki találhat az ízlésének megfelelőt.


 

Crêpe

A rakott palacsinta továbbgondolása ez a konstrukció, ami akár esküvői tortaként is megállja a helyét. A csavar mindössze annyi benne, hogy különböző méretű francia palacsintából készült és jellegzetes esküvői dekoráció díszíti.


 

Keksz

Aki az aprósütemények rajongója, annak sem kell lemondania arról, hogy kedvenc csemegéjével zárja az esküvői vacsorát, hiszen mindössze egy állványra és rengeteg különféle aprósüteményre van szükség a rendhagyó tortához.


 

Muffin

Hasonlóan járhatnak el a muffinok feltétlen hívei is, hiszen ezekből a süteményekből is készíthető olyan grandiózus építmény, ami bőven megállja a helyét esküvői tortaként is. Ráadásul a muffinokban külön vizuális potenciál is rejlik, hiszen rengetegféleképpen díszíthetőek, így akár a dekoráció színeihez is igazítható az alternatív torta színe.


 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak