hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ez nem játék az étellel – ez művészet

 

Valósággal elárasztanak minket a találatok, ha az „étel”, „művészet” kulcsszavak angol megfelelőire keresünk az interneten. Hong Yi remekművei azonban kiemelkednek a sorból.


Hong Yi hobbija a festegetés, csak éppen nem hagyományos alapanyagokkal

 

A 26 éves, építészként dolgozó Yi már jó néhány éve rajzolgat a szabadidejében. Egy nap azonban csupán az ihlet állt a rendelkezésére, rajzeszközök nélkül. „Nem volt se festékem, de ecsetem, így aztán kinyitottam a hűtőt és kikaptam belőle egy üveg koreai chilli krémet, és a tányéromra rajzoltam. Ekkor kezdtek el érdekelni a szokatlan anyagok, mint munkaeszközök.”


„Hiszem, hogy időnként ki kell törnünk a megszokások kereteiből, egy kicsit meg kell hajlítanunk a szabályokat. Tényleg ragaszkodnunk kell a szabvány papírra festéshez? Mi van, ha tányért, asztalt, cipőt akarok használni?”


A válasz az, hogy újszerű, ötletes dolgok születhetnek belőle. Sőt, akár egész nagy volumenű projektek is, mint amilyen Yi legújabb kísérlete is, melynek során márciusban minden nap új étel-képpel jelentkezik. A sorozatban a saját ötletei mellett életre keltette már például Edvard Munch Sikoly című alkotását, a hírhedt angol gúnyművész, Banksy Szobalányát és Andy Warhol Campbell leves-konzervjét. Továbbá egyes műveivel komoly problémákra akarja felhívni a figyelmet, mint azzal is, amelyiken a Sabah-ban (Malajzia szövetségi állama) zajló erőszakos eseményket reflektálja a sziget szójaszósz-megjelenítésével és a „Pray for Sabah” – „Imádkozzatok Sabah-ért” felirattal.


„Remélem, hogy a munkámmal sikerül felkeltenem az érdeklődést a művészetek iránt, különösen azoknak a körében, akik szinte tudomást se vesznek az efféle dolgokról, és remélem, hogy ezeket az embereket új dolgok felfedezésére ösztönzöm, arra, hogy megkérdőjelezzék a képességeikbe vetett hitüket, és elkezdjék feszegetni a határaikat.” – mondja Yi, aki mikor éppen nem a kreativitását fejleszti, akkor legújabb céljára edz, szó szerint, hiszen le szeretne futni egy maratont. 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak