hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hangyamesék

 

Néha fantasztikus dolgok sülhetnek ki belőle, ha valaki kicsit hangyás.

…vagy legalábbis rajong ezekért a szorgos rovarokért.

Andrej Pavlov pedig nem is titkolja, hogy hatalmas tisztelőjük, olyannyira, hogy időt (méghozzá rengeteget) és fáradtságot nem kímélve örökíti meg életüket. Az orosz úriember néha a boly valódi történéseit kapja lencsevégre, ám máskor a saját maga készítette díszletekkel manipulálja az eseményeket, úgy hogy egész egyszerűen a hangyák vonulási útvonalára helyezi azokat, majd vár, hogy a megfelelő pillanatban elkattinthassa a fényképezőgépét. A nagy szaktudást, kiváló felszerelést és tengernyi türelmet igénylő hangyafotók pedig minden túlzás nélkül mesések – mintha a Disney vagy Pixar egyik animációs filmjének a képkockáit nézegetnénk.

 Saját bevallása szerint Pavlov azután kezdett el a hangyák fotózásával foglakozni, hogy megszülettek a gyermekei és esténként meséket olvasott nekik, melyek teljesen elbűvölték, és eldöntötte, létrehozz a saját maga mesebirodalmát. „Színházban dolgoztam, ami jól jött a díszletek készítésénél, a hangyákat pedig azért választottam, mert nagyon tisztelem őket, és azt, ahogy élnek, hogy gondoskodnak a gyermekeikről és az idősekről. […] Az emberek világából merítettem ihletet, de szerencsére a hangyákat nem kellett noszogatni, nagyon kíváncsiak, tulajdonképpen úgy tűnik, mintha még kedvük is lenne a szerepléshez.”

Nem tudni, hogy vajon a hangyák érzékeltek-e abból bármit is, hogy modellé váltak, ám a „hangyamesék” sorozatot elnézve még ezt se tartjuk kizártnak.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak