A hónap száma a 9-es

2009. 09. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tökéleteset keresed mindig és mindenben, és egy erős vágy hajt, ami a fogyatékosságok, a nem kívánatos elemek, és tényezők kiküszöbölésére irányul. Ezzel kapcsolatban túl fejlett a rendérzék is benned, ami sok apró személyi súrlódásnak lehet okozója másokkal, akik nem állnak a tökéletesség és rend felé törekvésnek azon fokán, ami neked magától értetődik.

Sajnos nem elég tökéletes világban élünk, így a 9-es egyéniséget általában csalódások érik. Nehezen fogsz boldogulni, vagy kibékülni ezzel a világgal, mindaddig, amíg meg nem érted, hogy igazi tökéletesség csak a világegyetemet kormányozó Végtelen Intelligencia tevékenységében nyilvánul meg. Amikor erre ráébredsz, amikor megtanulod, hogy embertársaidat úgy kell elfogadnod, ahogy vannak, és amikor nem másokban, hanem saját magadban kezded keresni és kiküszöbölni a hibákat, akkor érsz meg arra, hogy boldogulj, és érvényesülj, és akkor rendszerint el is fogod érni ezt a célodat.

Alapjában véve egy nagyon kedvező hatású szám a 9-es, de csak akkor, ha aki a hatása alatt áll, megállja ezt a próbatételt, és úrrá lesz a saját vágyain. Az a 9-es egyéniség, aki nem képes legyőzni önmagát, aki nem fejlődik idáig, annak lehetősége marad csatázni egész életében, szinte az egész világgal.

Mint 9-es egyéniségben, benned is sok a harcra kész idegi energia, de érvényesülési vágyad inkább szellemi, mint anyagi természetű. Nem annyira a pénz, és a hatalom utáni vágy fűt, hanem inkább idealisztikus célkitűzések és az igazság érvényre jutására irányuló erős hajlamok.

Van benned, mint 9-es egyéniségben egy nagy adag bátorság. Bármilyen provokáció esetén pillanatok alatt harcra kész állapotba kerülsz, s így családi életed sem mentes a súrlódásoktól. Ez nem azt jelenti, hogy keresed az alkalmat a civódásra. Éppen ellenkezőleg: a legbékeszeretőbb egyéniségek közé tartozol, de csakis az igazságra és a szabadságra alapozott békét tartod kívánatosnak. Ha ezt a békét mások nem teszik neked lehetővé, akkor valóban hajlamossá válsz arra, hogy síkra szállj, az igaz ügy védelmében.

Néha szemedre vetik azt is, hogy barátságtalan, önző, és kizárólag önmagadnak élő ember vagy, akikben nincs elég szimpatikus érdeklődés mások ügyes bajos dolgai és problémái iránt.

Az biztos, hogy nem mutatsz túlságos érdeklődést ilyen tekintetben, de ez csak azért van, mert igyekszel tapintatosan viselkedni. Nem szereted mások magánügyeit firtatni, vagy azokba beleavatkozni. Ugyanakkor az átlag tömegszórakozásokért sem nagyon lelkesedsz, inkább szellemi beállítottságú ember vagy, így előfordulhat, hogy nem sok közös témát találsz társalgási alapnak, ha nem a számodra megfelelő környezetben lesz, és ha nincs módod hozzád illő barátokkal, ismerősökkel találkozni.

Alaptermészeted nemcsak becsületes, hanem túlságosan is őszinte. Nem tudsz, de nem is nagyon akarsz színészkedni. Egyáltalán nem érdeklődsz olyan dolgok iránt, amiket eleve ostobaságnak tartasz.

Kicsit sem vagy rossz társalgó, csak maximum rossz társaságban, vagy nem egy neked való társaságban tűnsz olyannak, mint kit semmi sem érdekel.

Érdeklődésed univerzális. Ez annyira jellemző rád, hogy esetleg hírnevet is szerezhetsz magadnak, mint egy „kétlábon járó enciklopédia”, vagy egy eleven lexikon. Szakmai téren, pedig úgy nyilvánul meg ez az érdeklődés, hogy két vagy több foglalkozási ágban is képzettséget szerezhetsz.

Csaknem minden munkakörben megállod a helyedet, ahol szaktudásodra van szükség, és nem színészkedésre, vagy emberekkel való bánni tudásra. Sokféle tehetségednél és érdeklődésednél fogva problémát okozhat a pályaválasztás.

Talán senkinek nincs annyira szüksége a jó tanácsra, és irányításra ebből a szempontból, mint neked, akivel könnyen előfordulhat, hogy színjelesen leérettségizik, és utána nem tudja, hogy mihez kezdjen, hogy sokféle hajlama közül melyiket kövesse hivatásának kiválasztásában.   

Elődeink azt mondták, hogy háromszoros próbatételnek van kitéve a 9-es egyéniség:

1. Urrá kell lennie heves, lobbanékony és talán túlzottan őszinte természete felett, és bele kell törődnie abba, hogy egy tökéletlen világban élünk.

2. Igyekeznie kell több szimpatikus érdeklődést mutatni mások ügyei, problémái, szórakozásai és kedvtelései iránt. Ha ez nehezen megy, a meglévő ismeretségi körében, akkor neki kell csatlakoznia valamiféle egyesülethez vagy klubhoz, ahol a magáéhoz hasonló szellemi színvonalú és érdeklődésű tagtársakkal érintkezve s egy megfelelő baráti kört a maga számára kialakítva elkerülheti az elszigetelődés veszélyét.

3. Még elég fiatalon meg kell találnia a számára legalkalmasabb hivatást. Ha ez nem sikerül neki, akkor ő hosszú éveket veszíthet hiába való próbálkozásokkal, újabb és újabb dolgokba fogva, s tehetségét a szélrózsa minden irányába szétszórva ahelyett, hogy a karrierjének kiépítésére összpontosítaná.

A 9-es egyéniség nem annyira anyagi vonalon igényli a boldogságot, mint inkább szellemi téren. Az igazi boldogságot az jelenti a 9-es egyén számára, ha kimagasló teljesítményt, sikert és elismerést érhet el valamilyen intellektuális téren.

Nem egy kimondottan „pénzes” szám a 9-es. Ha csak és kizárólag az anyagi célok felé törekszel, akkor rendszerint kisebb vagy nagyobb kudarcok érhetnek. Minden igyekezeted és kemény munkád hiábavaló marad tehetséged mellett.

Arra kell törekedned, hogy valamilyen hivatásod legyen, ne csak egy foglalkozásod, és hogy munkádban ne az anyagi érvényesülés vágya serkentsen csak elsősorban, hanem az a célkitűzés, hogy tevékenységeden keresztül a lehető legnagyobb hasznára lehess embertársaidnak, nemzetednek, és általában a társadalomnak.

Erős, szívós, ellenállóképes, egészséges szervezettel áldott meg a természet, de ez nem jelenti azt, hogy helytelen életmóddal nem lehetne  tönkretenni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top