A netes társkeresés buktatói és megoldásaik

2011. 03. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jómagam és sok barátom is próbálkozott már a netes társkereséssel. A társkeresés e módja hazánkban még mindig eléggé gyerekcipőben jár, így sokszor előfordul, hogy az ember nem azt találja meg, akire vágyott. A neves amerikai szexológus és párkapcsolati szakértő, Ian Kerner, a Goodinbed.com egyik szakértője csokorba szedte azokat a pontokat, melyekre fokozottan ügyelni kell, ha a netes társkeresést választjuk. Ezekhez adtam hozzá saját és ismerőseim tapasztalatait, és gyűjtöttem össze őket a teljesség igénye nélkül, egy apró „mit ne tégy” listává.

 

1. Bátorság

Azok számára, akik egyelőre csak szörfölgetnek a másik nem adatlapjait böngészve, de szerelemre vágyva, a legjobb tanács, amit adni lehet, hogy vágjanak bele! Nem szabad megijedni a másiktól, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor szalasztják el a nagy Ő adatlapját csak azért, mert kellemetlennek, furcsának, esetlennek tartják, hogy írjanak neki. A legjobb, ha nem azzal kezdjük, hogy leírunk mindent magunkról. Egyszerűbb, ha néhány apró információt adunk csak meg, mondjuk, hogy mi is kedveljük azt a filmet, amiből képek vannak az adatlapján, de mindenképp sokkal kevésbé offenzív az érdeklődésünk, ha inkább kérdezünk. Mindenki szeret magáról mesélni. Így a másik fél könnyebben megnyílik és teljesen biztos, hogy egy rakás kérdéssel teli levelet ír majd válaszul.

2. Tartás

Én például és a legtöbb ismerősöm is itt szokta elrontani leginkább a dolgokat. Mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor ülünk bambán meredve a monitor előtt és várjuk, hogy legyen valami visszajelzés, amire azonnal reagálhatunk. Ha pedig lemaradunk róla, gyötör minket a bűntudat, hogy a másik biztosan azt gondolja majd, hogy nem vesszük komolyan. Pedig egyáltalán nem így van. Nincs félelmetesebb annál, mintha fél perc alatt válaszolnak az ember levelére és követelik az újabb üzenetet. Hagynunk kell, hogy a másik fél élje az életét és nekünk is élnünk kell a miénket.

3. Képek

Nem szabad bedőlni a látszatnak. Minél kihívóbb képeket teszünk fel magunkról, annál valószínűtlenebb, hogy hosszú távú kapcsolatra vágyók jeleznek vissza. Azok számára, akik kalandot keresnek, kiváló ötlet, hogy szexis képeket raknak fel magukról, de érdemes elgondolkodni rajta, hogy bárki, akár a munkatársaink is nézegethetik az adatlapunkat, hiszen minden társkereső és közösségi oldal nyitott. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy pajkos mosoly vagy egy huncut dekoltázs nem fér bele a profilképünkbe, de a kevesebb itt is több.

4. Bemutatkozó szöveg

Általában a kép mellett a bemutatkozó szöveg az, ami leginkább megfogja a figyelmünket. Ezekkel azonban az a tapasztalatom, hogy sokan, akik már régóta vannak fenn közösségi vagy társkereső oldalakon, azt írják a „magamról” rovatba, amit mások olvasni akarnak. Legyünk gyanakvók, ha már az ötezredik Love Story idézetet olvassuk egy férfi adatlapján, mert lehetséges, hogy csupán tudja, hogy mi az, amit ha egy összetört szívű hölgy olvas, szinte azonnal reagál rá. Ez fordítva is igaz lehet. Ha egy hölgy már a sokadik autós képet rakja fel az adatlapjára, nem biztos, hogy őt valóban érdekli a dolog.

5. Levelezés

Az a tapasztalatom, hogy a közvetlen levelezés az, ami leghamarabb lebuktatja azokat, akik nem az adatlapjukon meghatározott okkal vannak fenn egy-egy oldalon. Sajnos sok esetben már az első pár levélben kiderül, ha a másik fél csak szexuális viszonyra vágyik. Vannak azonban olyan esetek is, mikor ez nem egyértelmű, ezért azt tanácsolom, kicsit olvassunk a sorok között. Ha már a második vagy a harmadik levélben több erősen szexuális töltetű kiszólás van, akkor valószínűleg a másik fél nem akar valódi kapcsolatot. Abban az esetben is érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot, ha a másik fél azonnal találkozni akar. Nehéz elképzelni, hogy néhány rólunk készült kép és egy pár soros bemutatkozó szöveg alapján máris szimpla vonzalomból akar leutazni hozzánk x kilométerről. Ha pedig már első alkalommal nálunk szeretné tölteni az éjszakát, akkor szinte biztos, hogy valami nem stimmel. A netes társkeresés igen nehéz és bonyolult műfaj. Nem könnyű eligazodni a sok adat és információ között, és persze ehhez még hozzá kell adni az emberi természet kiszámíthatatlanságát is. Kérlek, osszátok meg tapasztalataitokat ti is, hogy segíthessünk egymásnak a társkeresés ezen formájának buktatóit kikerülni!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top