A végakarat

2009. 09. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Izrael és Palesztina viszályának kezdete a régmúlt idők homályába vész, és sajnos a politikai helyzet éppenséggel ma sem nevezhető rózsásnak. Mindkét oldalon rettentő indulatok fortyognak, a roppant gazdag történelmi múlttal rendelkező egykori Szentföld ma nem más, mint egy közönséges puskaporos hordó, ami bármikor robbanhat.

Ebben a pattanásig feszült közegben játszódik A végakarat, Sam Bourne roppant akciódús, ugyanakkor némi misztikus hangulatot sem mellőző regénye. A történet főhőse ezúttal nem a szokásos keményöklű szépfiú a füstölgő pisztolyával, hanem egy hölgy, Maggie Costello, aki Washingtonban tengeti hétköznapjait, lehangolóan buta férjével. Maggie egy rendkívül tehetséges béketárgyaló, akinek múltjában egy szörnyű titok sötétlik. Most a CIA lehetőséget nyújt neki, hogy jóvátegye régi hibáit, azzal hogy rábízza a palesztinok és az izraeliek közötti béketárgyalásokat, amik csúnyán megfeneklettek, néhány különös gyilkosság miatt.

Maggie feladata előremozdítani a tárgyalásokat. Munkája során egyre jobban belegabalyodik egy nagy titokba, a Biblia utolsó felderítetlen rejtélyébe.

A Sam Bourne valójában álnév, a híres újságíró Jonathan Freedland rejtőzik mögötte. Freedlandről elég annyit tudni, hogy majdnem két évtizeden át kísérte figyelemmel a közel-keleti helyzetet, és személyesen is közreműködött az izraeli-palesztin béketárgyalásokon, szóval nem a levegőbe beszél (ír) hanem saját személyes tapasztalatait is beleszövi a regénybe, vagyis a hitelessége megkérdőjelezhetetlen.

A végakarat melegen ajánlott a jó krimik szerelmeseinek, a Da Vinci – kód rajongói számára pedig kötelező olvasmány.

Ha hiányzik az izgalom, ha nincs más vágyad, mint évezredes titkok nyomába eredni, akkor vedd kezedbe a GABO kiadó gondozásában megjelent, A végakarat című kötetet

A kötet a book.hu oldalán 15% kedvezménnyel megvásárolható!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top