Aki eltűnt Jacko árnyékában…

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A leginkább a Charlie angyalaiból ismert színésznő 62 évesen távozott közülünk. Halála szinte észrevétlen maradt a popikon Michael Jackson halála mellett. Az, hogy eltávozott, nem volt teljesen váratlan, hiszen három éve bejelentette, hogy gyógyíthatatlan beteg. Gyógykezelését és küzdelmét a gyilkos kórral a Farrah története(Farrah’s story) címmel forgatott dokumentumfilmen lehetett nyomon követni.

2006-ban végbél rákot diagnosztizáltak a színésznőnél, és sem a kaliforniai, sem a németországi kezelések nem bizonyultak hatásosnak. A betegség átterjedt májára és veséjére is, és noha 2007 végén egy rövid ideig úgy tűnt javul az állapota, életét még sem sikerült megmenteni. Az átmeneti javulás után újra romlás következett, végül 2009. június 25-én helyi idő szerint nem sokkal fél hét előtt elhalálozott. Élete ironikus módon az Angyalok városában, azaz Los Angelesben ért véget. Utolsó óráiban élettársa és legjobb barátnője volt vele. Fiát, aki börtönben ül nem engedték ki, hogy búcsút vehessen édesanyjától. Nem sokkal a színésznő halála előtt szerelme, Ryan O’Neal a következőt nyilatkozta:

– Egy love sztori a mienk, de nem tudom, hogyan kell ezt játszani – ezzel a színész utalt egykori sikerére, a Love story című filmre, melyben a szerelmét alakító Ali MacGraw rákban hal meg. – Nem akarom ismerni azt a világot, amelyben ő már nem lesz.

A szomorú történethez hozzátartozik, hogy bár O’Neal megkérte Fawcett kezét, összeházasodni már nem tudtak.

Karrierjét sokan igazi hollywoodi sikertörténetként emlegetik. A színésznő Texasban született 1947 februárjában. Három lánytestvér közül ő volt a legkisebb. Már tizenévesen szépségversenyeket nyert, majd modellként és reklámszínészként dolgozott. Kevesen tudják róla, hogy a szép szőke okos szőke is volt, mikrobiológus diplomát szerzett Texasban az Austin egyetemen. Diplomaosztó után Los Angelesbe ment, szerencsét próbálni. Arca akkor vált hirtelen nagyon híressé, amikor a hetvenes évek elején megjelent róla a poszter, amin vörös fürdőruhában mosolyog a kép nézőjére. Ez a mosoly amerikai férfiak millióinak dobogtatta meg a szívét, több millió példány fogyott belőle. És ez a mosoly ragadta meg Aaron Spellinget és Leonard Goldberget, ekkor hívták ugyanis szerepelni az akkor induló Charlie angyalai című sorozatba.

A sorozatnak kétségtelenül nagy hatása volt a hetvenes években. Az angyalok divatot teremtettek bozontos, laza frizurájukkal, öltözködésükkel és harcias modorukkal. Erről a hatásról árulkodik az is, hogy mintegy 30 évvel a sorozat befejezése után mozifilm készült a Charlie angyalaiból (Cameron Diaz, Lucy Liu és Drew Barrymore főszereplésével). A frizura mai napig sokak kedvence, és nincs az a fodrász, aki ne értené, mire gondol a kedves kliens, ha azt mondja: olyan Charlie angyala-is frizurát szeretnék.

 Három évadon keresztül volt ő a legnépszerűbb angyal, majd kiszállt a sorozatból, hogy nagyfilmekben játszhasson, de sajnos néhány kisebb filmen kívül nem sikerült tehetségét kamatoztatni. Játszott többek között a Logan futása, az Ágyúgolyófutam, valamint Richard Gere oldalán a Dr. T. és a nők című filmekben.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top