Cannelloni

2009. 07. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

10 -12 db cannelloni száraztészta, 250 g darált hús, 2 szelet száraz kenyér, oregánó, kakukkfű, 150 g tejföl, 6 evőkanál tej, 1 marhahúsleves-kocka, bazsalikom, 1 evőkanál reszelt sajt, vaj, só, bors.   A töltelékhez a kenyeret hideg vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk és a darált hússal összekeverjük. Sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval fűszerezzük. A masszát egy fakanál segítségével a cannellonikba töltjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a töltött tésztahengereket szorosan egymás mellé fektetjük. A sütőt előmelegítjük. A mártáshoz egy edényben összekeverjük a tejfölt és a tejet. Felforraljuk, sóval, borssal, bazsalikommal és húsleveskockával ízesítjük.

A mártást a cannellonikra öntjük (teljesen el kell fednie). Megszórjuk reszelt sajttal és apró vajdarabkákkal. A forró sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.   Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Janóné Ferenczi Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top