Csajos buli

2009. 02. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tinédzserkorban természetes, hogy a lányok együtt indulnak cukiba, moziba, koncertekre. A portyázások színterei később a bárok, diszkók, szórakozóhelyek lesznek, a cél pedig egyértelműen a pasizás. A barátnők gyűrűjében biztonságos a csábítás, lehet gyakorolni a szemezést, flörtölést és az ismerkedés egyéb gesztusait, ha még sem jön össze a dolog, nem kell attól félni, hogy egyedül áruljuk a petrezselymet.

És még ki lehet tárgyalni a bénázókat, csírájában elfojtani a kudarcokat, nagy szerelmi csalódásokat. Nincs is ebben semmi különös. Tulajdonképpen nem is tekinthetjük ezeket igazi „csajos buliknak”, mert hiányzik egy fontos elem: az otthonhagyott pasi.

Néhány száz évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a komoly udvarlóval rendelkező kisasszonyok, uram bocsá’ fiatalasszonyok, párjukat hátrahagyva belevessék magukat az éjszakába. Na persze ők is megvitatták a helyi pletykákat, háztartási és ágybéli titkokat, trükköket – miközben a férfiak a másik szalonban tették ugyanezt. De az, hogy férjük kísérete nélkül nyilvános helyen jelenjenek meg – istenkísértésnek tűnt.

Ma már aligha van olyan nő, aki nem tarja természetesnek, hogy a barátnőjével beüljön egy kávéra, italra, bárhova. A függetlenség eme vívmányával nem csak a szinglik, de a párkapcsolatban élő lányok is szívesen élnek. És nemcsak kávéznak, de eljárnak együtt színházba, moziba, táncolni, sőt akár chippendale showra is!

Az utóbbi tíz-tizenöt évben divatba jöttek a lánybúcsúztatók, a menyasszony lánypajtásai körében lehetőleg egy felkapott zajos helyen búcsúzik a szabadságától. Különböző vicces és kényes feladatokat kell megoldani (pasit felszedni, erotikus táncot, esetleg sztriptízt lejteni ), kiélvezve a lányság utolsó perceit. Esetleg bizonyítani a barátnőknek, hogy attól, hogy bekötik a fejét, az ara még nem kevésbé bevállalós. Az ilyen partiknak szinte elengedhetetlen része egy csinos vetkőző fiú. Bár egyes vélemények szerint egy chippendale- esten inkább a nők vetkőznek ki önmagukból.

 

Negyvenedik, ötvenedik szülinapra egyre többen lepik meg barátnőjüket ilyen ínyencségekkel. Rossz nyelvek szerint a fiúk kilencvenkilenc százaléka meleg, de az izmos férfitest vonzereje ettől még hat. „El sem tudom képzelni, hogy ezek megvadult szexi csajok hét közben családanyák, felelős beosztásban dolgozónők, üzletasszonyok ” – mondja István, aki tánctudásával keresi a kenyerét.

Na persze vannak szolid csajos bulik is. Időnként vagy rendszeresen összejárva egy-egy kávé, kis süti mellett megbeszéljük a gyerekeket, a napi gondokat, kicseréljük a bevált recepteket, megosztjuk egymással a tuti háztartási praktikákat. És igen, kibeszéljük a férfiakat. A legszelídebb ötye (ha valaki nem ismerné a rövidítést: öreg tyúkok egyesülete) sem nélkülözheti ezt a témát. A csajos összejövetel lehet hímzőkör, hagyományőrző csoport vagy bridzs-klub, a lényeg, hogy egymás közt legyünk, és jól érezzük magunkat – férfiak híján is. Sőt, épp azért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top