Csíkos divat

2009. 04. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tommy Hilfiger Tommy Hilfiger Tommy Hilfiger Na, azért ne intézd el egy kézlegyintéssel, ez az öltözködési mód nem feltétlenül unalmas, ezt Dolcéék is bebizonyították, akik egy egész D&G-kollekciót szenteltek ennek a stílusnak. Fel lehet azt venni kreatívan, viccesen, sokkal extrábban, ahogy eddig elképzelted. Beleszőheted az új irányzatok elemeit, például a buggyos háremnadrágot, vagy a sortokat, vagy a félvállas megoldásokat. A pin-up lányok egyik kedvelt megjelenése a szexi „navy look”. Néhány új kiegészítővel a tavalyi szuperfehér nadrágodat, vagy a kék-fehér csíkos nadrágodat fantasztikusan feldobhatod, aktualizálhatod.
D&G D&G D&G A tengerészstílus tökéletes tengerparti vagy Balaton-parti viselet, a teljesen sportostól az egészen elegáns esti kinézetig, mindent ki lehet belőle hozni. Íme néhány ötlet, hogyan.
1. A matrózblúznak tagadhatatlanul van egy ártatlanul szexi hangulata, s ha ezt még egy rakott miniszoknyával is kiegészíted, akkor menekülj a pasik elöl...

2. Végy egy fehér kezeslábast, térdig érő változatban, vagy egy fehér ruhát, adj hozzá piros kiegészítőket, csíkos strandtáskát, a karkötőidet fűszerezd egy csepp sötétkékkel, és máris kész a tengerész öltözéked.

3. Habár a tengerészstílus színei a piros-kék-fehér, az egyiket nyugodtan helyettesítheted mondjuk rózsaszínnel. Máris lágyítottál a kinézeteden, adtál neki egy másfajta hangulatot.

4. Sötétkék ruhához, amelyben önmagában az égvilágon semmi tengerész nincs, csak egy leheletnyi piros hiányzik és egy megfelelő mintázatú kendő, és hoppá, máris átváltozik. 5. Az arany a tengerészstílus fő kiegészítője. S érdekes kontraszt az arany karkötőkhöz, papucshoz a koptatott farmersort. Ezzel az elegáns is, meg nem is kinézettel nagyvilági és laza lehetsz egyszerre.

6. Pin-up a javából! Csíkos szűk szoknya – csakis vékony csípőre – fehér, pánt nélküli fűzővel, piros övvel. Hozzá természetesen magas sarok! A másik viccesebb változat, több árnyalattal.

7. A tengerészek is lehetnek romantikusak. Egy pántos, csipkés, masnis ruhácska alá fehér sort, fehér lapos papucscipő, s a megjelenés nem a megszokott, de mégis „navy”! Ugyanez vonatkozik a zsabós, kék inges összeállításra is.

8. Na ez jó kislányos! Ha a klasszikus stílus híve vagy, tavasszal jól jöhet egy ilyen összeállítás. Térdig érő, bő vonalú szoknya, tengerészzakóval és piros lapos cipővel.

9. Az aranyszínű gombok mindig tengerészessé tesznek egy ruhát vagy egy zakót.

10. Van, amikor a ruha már önmagában megadja az alaphangulatot, csak hozzá kell illeszteni a megfelelő kiegészítőket.

11. A legegyszerűbb változat: farmer és matrózjellegű póló. Az ezüst és piros kiegészítők csak fokozzák a hangulatot. Vagy – szintén magától értetődően – farmer és csíkos póló, nem is hiányzik a kéken és a fehéren kívül más árnyalat.

12. Vannak egyértelmű ruhadarabok, mint egy ilyen blézer, amelyet nem is vehetnél fel másképp: fehér nadrág – és a stílus önmagáért beszél.

13. Ha az idei divatból beemeled mondjuk a sárgát, s felveszed egy kék Converssel, hozzápakolsz még egy csíkos sálat és egy kék láncot, akkor szintén valami újat alkottál. +1. Az elegánsabb összeállításokban a fehéret lecserélheted bézsre.

A hozzávalókat többek között ezekben az üzletekben találod meg:

Mango Esprit Tommy Hilfiger

További érdekes cikkeket olvashattok a divat világáról, és a legújabb trendekről a divat.hu és a fashion.hu oldalainkon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top