Diós-Barackos Sütemény

2009. 10. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2 tojást habosra keverünk 10 dkg porcukorral és vaníliával. Belekeverünk 0,6 dl olajat, 12,5 dkg tejfölt, 1 ek rumot, fél citrom levét és héját, 17,5 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, csipet sót.

A tésztát kivajazott 26 cm-es kapcsos formába töltjük. 50 dkg magozott barackot (lehet szilva is) rakunk rá a héjával lefelé.

7,5 dkg darált diót (lehet mák is) 2 ek porcukorral, pici fahéjjal elkeverjük és a barackra szórjuk. 2-3 ek olvasztott vajat csepegtetünk rá. 175 fokon 35 percig sütjük.

Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top