Dunai halászlé

2008. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Amikor forr, beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csere Gabriellának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top