Édes felvágottak

2009. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kekszes szalámi 

Hozzávalók : 1 kg háztartási keksz, 50 dkg margarin, 40 dkg porcukor, 6 evőkanál kakaópor, 4 dl tej, 1 rumaroma.

A kekszet összetördeljük. Egy lábasban a tejet és a többi hozzávalót addig melegítjük, amíg a margarin is teljesen elolvad. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a kekszet. Jól összekeverjük. Ha kihűlt, kifóliázott őzgerincformákba rakjuk, és betesszük  éjszakára a hűtőbe, hogy puhuljon.

Csokikolbász

Hozzávalók: -2 tojás, -15 dkg vaj -12 dkg porcukor -3 dkg kakaópor -5 dkg dió -5 dkg mazsola -1 evőkanál konyak vagy rum (ki hagyható) -25 dkg keksz

1. Összekeverjük a tojást, a vajat, a cukrot és a kakaóport, majd hozzávegyítjük a nagyon finomra   vágott diót. 1.A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mazsolát és a konyakot,majd belekeverjük a finomra darált kekszet. 3.Ezután fólia segítségével kolbászformát készítünk belőle,és legalább egy napra a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Pestiné Farkas Mártának és Paizsné Martin Arankának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top