Fahéjas almás finomságok

2009. 10. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vasné Varga Klára Rica Fahéjas sült almája

A receptet  régebben találtam a  neten valahol, mielőtt az a  vád érne hogy nem saját receptet osztok meg, picit változtattam rajta, én így készítem, nálunk nagyon bejött. ..

Ami kell hozzá: fejenként fél-1 alma, margarin vagy vaj, fahéj, cukor.

Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony cikkekre (egy fél almát például 10 szeletre vágok). A legnagyobb serpenyőnkben olvasszunk meg egy kevés margarint vagy vajat (vajjal talán finomabb) és dobjuk rá a felvágott almacikkeket. Nagy lángon folyamatos keverés mellett pirítsuk (vigyázzunk, ne törjük össze az almadarabokat), amíg majdnem puha nem lesz, szórjuk meg fahéjjal és ízlés szerint pár kanálka cukorral, és egy pár csepp vanília aromával ízesítsük.

Pirítsuk tovább, hogy a cukor karamellizálódjon. Ezt új szoktam elérni, hogy a cukrot egy ideig nem keverem el, hanem a serpenyő közepén egy kis szabad helyet hagyván pirítom, és csak akkor keverem össze, amikor már olvadni kezd.

Vigyázzunk vele, mert az olvadt cukor miatt nagyon éget, várjunk, amíg meghűl és csak akkor tálaljuk. Főleg, ha gyerekeknek kínáljuk. Jó étvágyat!

Mező Krisztina Fahéjas almás sütije

Hozzávalók: 25 dkg vaj 20 dkg cukor 4 db tojás 40 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 cs. vaníliás cukor 1/2 evőkanál fahéj 1/4 kiskanál só 1/2 citrom leve 1 kg alma

Az almákat meghámozom és kis kockára vágom, meglocsolom a citrom levével. A többi hozzávalót összekeverem, majd a legvégén az almát is hozzáadom. Kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 200 fokon szép barnára sütöm (kb. 35-40 perc).

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Mező Krisztinának és  Vasné Varga Klára Ricának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top