Forró júliusi éjszaka

2009. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 66 éves művész 64 albumot adott ki 45 éves karrierje során, melyeket több milliós példányszámban értékesítettek világszerte.

George Benson milliók által elismert zenész és előadó, aki híres improvizációs készségéről és mindemellett vibráló showman is. Karrierje 21 évesen kezdődött, amikor első albumát rögzítette. A 60-as években Miles Davis zenekarában játszott és elindult ahhoz a sikerhez vezető úton, ahová pár év alatt el is jutott. A ’70-es években már teljesen önálló művészként működött és elfogadta a Warner lemezszerződését. Az 1976-ban megjelent Breezin’ című album tette Bensont igazán ismerté. A zenész először a The Masquerade című dalban énekelt, és ez a dal egyszerre lett a Billboard pop, R&B és jazz listájának első helyezettje. Majd jött az On Broadway és a Give Me The Night – és Benson szupersztár lett. Miles Davis mellett fellépett Santanaval, John McLaughlin-nal, Al Jarreau-val, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A ’80-as években tovább folytatódott karrierje a Warnernél. Nyolc Grammy díjat nyert, játszott a világ minden szegletében és milliókat kápráztatott el gitárjátékával. 1992-ben közreműködött Jack McDuff Colour Me Blue albumán. A budapesti koncerten sem hiányozhatnak majd a legnagyobb Benson slágerek.

Egy kis ízelítőt és kedvcsinálót a következő linkeken kaphatunk:

http://www.youtube.com/watch?v=5QjTK0pL1go

http://www.youtube.com/watch?v=voNjeUUcdSo

http://www.youtube.com/watch?v=Tn27IcAapPI

Jegyek április 1-től kaphatók a Ticket Express jegyirodában és az Eventim hálózatában.

2009. július 22. 19:30

Jegyárak:

7.500.-

9.900.-

12.500.-

15.000.-

19.000.-

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top