Görög csirke

2009. 09. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 db egész csirke comb 10 dkg húsos füstölt szalonna 75 dkg burgonya 10 dkg rizs 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 citrom leve

A meghámozott, karikára vágott burgonyát a rizzsel és a karikára vágott hagymával összekeverjük, kissé megsózzuk és egy hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelt tepsibe terítjük. A csirke combot ketté vágjuk, besózzuk és a rizses burgonya tetejére fektetjük. 2 dl vizet összekeverünk citromlével, a tört fokhagymával, meg egy kevés sóval és ezzel öntjük le a görög csirkét. A tepsit lefedjük és a sütőben addig sütjük, amíg a belevalók mind meg nem puhulnak. Akkor a fedőt levesszük róla és a pecsenyét kissé megpirítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Fálly Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top