Gyümölcsös túrótorta

2009. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  - 4 tojás  - 4 ek. liszt  - 4 ek. cukor  - csipetnyi szódabikarbóna Piskóta tésztát készítek és 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformában megsütöm.

Töltelék:  - 25 dkg túró  - 15 dkg porcukor  - 1 ek. tejföl  - 2 csomag vaníliás cukor  - 1/2 citrom reszelt héja  - 2 dl Hullalá tejszín  - gyümölcs  - gyümölcskocsonya-por

A túrót villával áttöröm. Belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, és a tejfölt. A tejszínt kemény habbá verem, és hozzákeverem a túróhoz. Ha nem Hullalát használok, kell bele egy habfixáló is.

A kész tölteléket rásimítom a kihűlt piskótára úgy, hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél Kirakom a tetejét gyümölccsel. (Bármilyen gyümölcs lehet, én most ribizlit és málnát használtam.) A leírtak szerint elkészítem a gyümölcskocsonya port, ráöntöm a torta tetejére. Hűtőbe teszem, míg megdermed. Késsel körbevágom a tortaforma pereménél, kiveszem, és lehet szeletelni. Roppant egyszerű recept és nagyon finom!

Köszönjük szépen Újvárosi Dalmának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top