Hamis velőpástétom

2009. 05. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 evőkanál zsiradék, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg élesztő, 2 tojás, só, törött bors.

 

A megreszelt hagymát a zsiradékban megpirítjuk, és beletesszük a vízben feloldott élesztőt meg a morzsát. Lassú tűzön állandóan kevergetve összefőzzük, és a tojásokat ráütve pástétom sűrűségűre pároljuk. Sóval, jó sok borssal fűszerezzük. Ha megkóstoljuk, magunk is meglepődünk majd rajta, hogy az íze mennyire hasonlít a velőére. (Igen gazdag ez a pástétom B-vitaminban.)

Kenyérre kenve, friss zöldségekkel nagyon finom. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Seemann Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top