Intelligens krémes

2008. 12. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Intelligens krémes receptjét többen is elküldtétek. A három receptet "összegyúrtuk".

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 15 dkg puha margarin, 8 tojás, 9 ek liszt, 2 - 6 vaníliás cukor, 1 liter tej.

A cukrot a margarinnal habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, kanalanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Lassan a tejet is hozzákeverem, végül a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és először 10 percig jól előmelegített sütőben teljes hőfokon sütöm, majd takarékra veszem és 1 1/2 órát sütöm. Ne ijedjetek meg, ha híg valamit öntötök a tepsibe, mert szépen megsül majd, olyan lesz mint az igazi krémes és isteni finom!

A kisült tésztára fokozatosan nyitjuk rá a sütőajtót, s ha kihűlt, legalább fél napra hidegre, hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, csak akkor lehet szeletelni! A végére kapunk egy három rétegre szétvált sütit, az alja ruganyos, tésztaszerű lesz, középen pudingkrémhez hasonló fincsi vaníliás krém, a tetején ha hiszitek, ha nem, piskótaszerű rész! Fantasztikus, igen finom süti!

Jó étvágyat, bátran álljatok neki a sütésének!!!!

Köszönjük szépen Kelner Péternének, Kiss Lászlónénak és Istelláné Boda Adriennek, továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top