Keep secret!

2009. 11. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A férjem, Gábor havonta csak egy hétvégét töltött otthon, hisz üzletemberként Európa-szerte utazgatott. Boldog is voltam így eg darabig, míg egy napon új kolléga érkezett a céghez, aki nemcsak sármos volt, de minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amivel a férjem nem. Könnyű volt elcsavarnia a fejem, majd ágyba döntenie, és kialakult közöttünk egy titkos viszony, melyről persze a barátnőm is tudott, hiszen a lelkiismeret-furdalásom miatt elfecsegtem neki. Lelkére kötöttem, hogy ez nem tartozik másra, és azt hittem csökkenni fog a vállamon cipelt teher, ha más is tud róla. Persze ez nem így történt, és szerencsétlenségemre még teherbe is estem, ami először szintén titokká vált, majd elkezdődött a hajsza az idővel.

Gábor hazaérkezése után azonnal a karjaiba omlottam, megpróbáltam trükközni, és beadtam neki, hogy gyereket akarok, ne is ellenkezzen. Ekkor már majdnem két hónapos terhes voltam, és Kriszta fejcsóválva közölte, hogy őrültség, amit csinálok, de maximálisan mellettem áll, és támogat. Közben megszakítottam a kapcsolatomat a szeretőmmel, mivel tudtam, hogy ő nem vállalná a gyerekünket, nem is teremtené meg a megfelelő anyagi hátteret, miközben a férjemmel mindig is jómódban éltünk. Krisztának megígértem, hogy mindig számíthat rám, anyagilag is támogatom, ha baj van, csak menjen bele a titkolódzásba.

Megszületett a kislányunk, és szerencsére Gábor akkor is külföldön volt, így azt mondtuk neki, hogy koraszülött lett a baba, így nem derült ki a két hónapos "elcsúszás". Mire hazaért három hét múlva, a boldogságtól észre sem vette, hogy a gyerek súlya, és hossza teljesen normális, így nem kellett feleslegesen magyarázkodni neki. Kegyes hazugságként fogtam fel az egészet, és arra gondoltam, hogy idővel csökkenni fog a titkom súlya, majd lassan elfelejtem az egészet. Amikor hazaértünk a kórházból, Krisztával leültünk átbeszélni a dolgot, és ő is belátta, hogy mindenkinek jobb, ha ezt a titkot elrejtjük mélyen magunkban, és soha többé nem hozzuk szóba.

Teltek az évek, és lányunk felcseperedett, 20 éves lett, és a titok már elhalványult bennem, hisz Gábor imádta őt, és mindent megtett hármunk boldogsága érdekében. Éreztem, hogy anno jól cselekedtem, de tudtam, hogy máshogyan alakult volna minden, ha kiderül, hogy hazugságra épült fel mindannyiunk élete.

Az egyik karácsonykor Kriszta is nálunk volt, aki eléggé becsípett, és elkezdett régi történeteket mesélni rólunk. Ekkor még nem sejtettem, hogy aznap este változik meg az életem, de amikor kimentem, Kriszta elkezdett a közös pasizásainkról mesélni, és kicsúszott a száján, hogy nekem szeretőm volt, miközben Gábor külföldön dolgozott. Kriszta egyből észbe kapott, hogy a 20 éves titokra fény derült, persze Gábornak összeállt a kép, és elrohant otthonról, majd pár nap múlva megjelent az ügyvédünk, hozta a papírokat, el akar válni. A lányom azóta sem akar velem szóba állni, ráadásul el is költözött otthonról.

Nem borultam ki, de tudtam, hogy ez a titok elrontotta az egész életemet, de legalább végre megkönnyebbült a lelkem, és az a bizonyos kő leesett a szívemről. Kriszta azóta is naponta többször bocsánatot kér, de megmondtam neki, hogy így is köszönettel tartozom, hogy ilyen sokáig őrizte a titkomat, de többé ne tegye, inkább őszinte leszek mindenkivel.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top