Kekszkrémes tekercs

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Piskótát sütünk: 6 egész tojás 17,5 dkg porcukor 17,5 dkg liszt 1/2 citrom reszelt héja 1 sütőpor csipet só.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat,a sütőporos lisztet, majd a csipet sóval felverjük a tojásfehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a habot a sárga színű alapba. Két részletben szoktam a habot hozzákeverni, akkor nem törik össze annyira. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi oldalát ne kenjük ki, mert púpos lesz a tésztánk.

Piskótát sütünk 180 fokon tűpróbáig. 20 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütőajtót.

Kekszkrém: Míg sül a tésztánk, elkészítjük a bele valót. 50 dkg háztartási keksz 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 5 dl tej 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 1 dl rum 20 dkg dióbél darálva 10 dkg mazsola (elhagyható annak, aki nem szereti)

A kekszet ledaráljuk, a mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. 1 dl tejben elkeverjük a lisztet, kakaót, és hozzá öntjük a másik 4 dl tejet. Beleöntjük a cukrot, és a kis darabokra vágott margarint. Felforraljuk az egészet, közben kevergessük. A tűzről levéve beletesszük a diót, és a kekszmorzsát. Végül a mazsolát rummal együtt. Ne ijedjünk meg, ha hígnak tűnik, hűlés közben nyeri el krém formáját.

Közben a piskóta megsül. Langyosra hűtjük, és mivel általában szép magas, kettévágjuk. Két rúdnak való lapot kapunk belőle. A kihűlt krémet ketté osztjuk, és rákenjük a lapokra. Felhengergetjük. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, majd szeleteljük.

Nagyon finom, nem émelyítő.

Jó munkát kívánok!

Köszönjük szépen Wurstné Katona Áginak és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top