Marcipán rúd

2009. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a finomságot a férjemtől tanultam! 

Hozzávalók: 2 dl tej, 0,5 kg. cukor, 2 púpos evőkanál búzadara, 15 dkg liszt, 30 szem mandula darálva, 1 kávéskanál rumaroma, 1 mokkáskanál mandula aroma, 10 dkg vaj.

Lehetőleg teflon edényben, vagy dupla falú tejforralóban készítsük. Nem lehet otthagyni, végig kevergetni kell, nehogy odakapjon, vagy csomós legyen. 2 dl tejben felforraljuk a 0,5 kg cukrot, 2 púpos evőkanál darát teszünk bele, majd folytonos keverés mellett tovább főzzük kb. 15 percig. Amikor keverés közben látjuk az edény alját és hirtelen keverésnél sustorog, kezd jó lenni, de még főzni kell. Beletesszük a darált mandulát, a kávéskanál rumaromát és a mokkás kanál mandula aromát, a 10 dkg vajat. Jól összekeverjük. Folpack fóliára téve formázzuk kb. 3 cm széles rúd, vagy golyó formára, majd kakaóporba forgatjuk. Teljes kihűlés után már nem formázható, csak szeletelhető. Folpackba csomagolva tároljuk a hűtőben. 

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Majorné Torma Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top