Megoldás a hátfájás elkerülésére! (x)

2010. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Órák hosszat csépeljük a billentyűzetet, nyakunk és vállunk elgémberedik a mozdulatlan képernyőbámulástól, hátizmaink rostjait pedig mintha egyfolytában húrként feszítenénk. Hamarosan már a szem is ég, a fej is fáj, sőt, akár a has is puffadhat. Ismerős? A számítógép előtt való hosszú, szinte mozdulatlan ücsörgés az ízületek és izmok, valamint a gerincoszlop speciális terhelésével jár együtt. Eleinte észre sem vesszük, pláne, ha nyakig vagyunk munkával, vagy igazán elvarázsol egy számítógépes játék, esetleg órák hosszat chatelünk barátainkkal. …vagy ez mind egyszerre történik, és naphosszat ki sem mozdulunk a számítógép elől. Hamarosan azonban jelentkeznek a panaszok, és egyre csak erősödnek, már akkor is kínoznak, ha éppen nem a gép előtt ülünk.

Mit lehet tenni?

A kézenfekvő megoldás, hogy mozogjunk többet, ücsörögjünk kevesebbet! …viszont ez nem mindig megoldható, hiszen sokaknak a munkájukhoz elengedhetetlenül szükséges a számítógép. Ilyenkor ügyes trükkökhöz kell folyamodni, hogy munkánk ne menjen egészségünk kárára.

Akik hosszú időn keresztül ülőmunkát kénytelenek végezni, tanácsos, hogy rendszeres időközönként rövid szüneteket tartsanak, és emellett ülő helyzetükben is a lehető legjobb tartásban maradjanak, a legkevesebb terhelés érje ízületeiket. Ebben segít például a FIT-BALL ülőlabda! Az irodai szék statikusságával ellentétben a labda dinamikus ülést biztosít, és olyan izmokat mozgat meg, amikről nem is tudtuk, hogy léteznek! Az enyhe mozgás, amit az apró, egyensúlyt korrigáló moccanások miatt kénytelen testünk elvégezni, tudatosan észre sem vehetőek, izmainknak viszont rengeteget számítanak. Oszlik a terhelés, időszakosan feszül csak meg egy-egy izomcsoport. A FIT-BALL „kistestvére” a szintén dinamikus ÜLŐPÁRNA, ami hasonló hatást vált ki, mint a labda, de bizonyos esetekben praktikusabb a használata.

Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem! A mai gyerekek sokkal többet ülnek tévé, na és persze számítógép, játékkonzol elé, mint a régebbi korok csemetéi. Ez károsan hat csontjaik, izmaik fejlődésére. A gyártó rájuk is gondolt: ÜLŐPÁRNÁIK gyerekméretben is kaphatóak.

Tehát ha búcsút szeretne mondani hátfájásának, a rendszeres mozgás és a rövid szünetek megtartása mellett hatékony segítséget nyújt önnek az ülőlabda és az ülőpárnák, mint aktív ülést biztosító eszközök. Mindezeket az R-MED cég áruházában interneten keresztül is egyszerűen, gyorsan beszerezheti!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top