Menjen a busz!

2009. 05. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aki nem szereti a nyálas giccses, sírjunk–ríjunk együtt típusú műsorokat, az se kapcsoljon el, akkor sem, ha már a show ezzel kezdődik. Ugyanis ez csak a látszat. A háttérben olyan megfeszített munka és erőfeszítés zajlik, ami példaértékű lehet bárki számára. A nagy házalakítás fenegyereke Ty és csapata nemcsak egy új házat húz fel a rászoruló családnak, hanem olyan tippeket és segítséget nyújt a hétköznapokra, amivel bárki hős lehet. Akárki akármit mond, segíteni tényleg nagyon egyszerű, persze ha van lehetőséged adni.

A házalakítás csapata minden héten több jelentkezőből választ ki egy családot, akik szegényes körülmények között élnek, többnyire nagyon rossz állapotú otthonukban. Mindenki tudja, milyen jó érzés hazamenni, a biztonságot adó otthonba. Egy ház nem csak fedél a fejünk felett, hanem az eddig elért sikereink lenyomata, a közérzetünk megalapozója, az Otthonunk. Senki nem tud kedves, boldog és nyugodt lenni, ha víz csöpög a szemébe főzés közben, vagy besüvít az őszi szél az ablakkeret alatt. Egy jó ház a családi élet megalapozója is. Legyen bármilyen otthonod, ha jól érzed magad benne és szereted, akkor neked is boldog életed lesz.

Ez az alap, melyen elindulva megérkezik a csapat. Kiugrasztják a családot, akik általában sokgyerekesek vagy nagyon rossz körülmények között élő, jószívű emberek. Akad köztük olyan, aki erején felül segít másoknak, vagy tizenegy gyereket nevel mert örökbefogadott Haitiről gyerkőcöket, hogy megmentse őket az elkallódástól, vagy a biztos éhenhalástól. Amíg a családot elküldik pihenni, addig a csapat porig rombolja az előző házukat és hét nap alatt egy kacsalábon forgó kastélyt építenek.

De lássuk, hogyan is lehetséges ez? Reálisan gondolkodjunk, éljünk a földön, és valljuk be ez nem megvalósítható segítők nélkül. Ugyanis a házak többsége hatalmas, új berendezésekkel, gépekkel, játékokkal, felszereléssel. Ezt egy ember anyagilag nem tudja megvalósítani. És akkor itt jön képbe a kölcsönös üzlet ami itt most nem mocskos és kihasználó. A házat ugyanis teljes egészében egy építőipari cég húzza fel, aki cserébe kapja a reklámot. De még milyet. A logók folyamatosan látszanak, a cégek neveit többször említik és a végén általában a cég képviselői is megjelennek. Cserébe ingyen megváltoztatják több száz család életét. A berendezéseket nagy amerikai áruházak biztosítják, szintén reklámért. De igazából ez nagyon jó üzlet. Valamit valamiért. Ebben a műsorban a reklámokkal is elnézőbb az ember.

A család a nyaralásból hazatér és sírva, zokogva, remegve borulnak egymásra, amikor a tömeggel együtt skandálva elküldik a házat takaró buszt, és meglátják új otthonukat. A gyerekek általában új szobát kapnak, ami bármelyik gyerek álma lehetne, a szülők fantasztikus hálószobát, új fürdőt, konyhai gépeket. Az ő boldogságuknak már nem áll útjába a biztonságos otthon hiánya.

A sorozat jelentkezett már különkiadásokkal is, melyben például a Katrina-hurrikán áldozatain segítettek, vagy olyan hétköznapi hősöknek, mint a tűzoltók, rendőrök, mentősök.

Tervezők, dizájnerek, építészek együtt dolgoznak több száz munkás éjt nappallá téve dolgozik a házakon, hogy időben kész legyenek. De ezek ellenére még van erejük plusz jótékonykodásra. Az egyik adásban adományt gyűjtöttek a szegényeknek, a másikban jótékonysági koncerttel segítettek egy város rászorultjain, vagy gyerekes családokat támogatnak tanulmányi ösztöndíjakkal. De olyan is van, amikor nagyobb cégek hatalmas felajánlásokat küldenek – például egy kamionnyi játékot az árvaházi gyerekeknek.

Ez a csapat tényleg megváltoztatja az emberek életét, de nemcsak erről van szó. Láthatjuk: ha sok ember összefog, hatalmas dolgokat vihetnek véghez. Építs egy házat! Mutasd meg a másoknak, hogyan segíthetsz a rászorulókon, mutasd meg: együtt bármire képesek lehetünk!

További tv-kritikák:

$$2802$$

$$2890$$

$$2936$$

$$3139$$

$$3230$$

$$3374$$

$$3431$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top