Mézes-mustáros csülök

2008. 12. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donna! A sok süti után szeretnék egy finom, egytál étellel kedveskedni a recept olvasóknak.

Hozzávalók: Egy csülök, fokhagyma, köménymag, 1 fej fokhagyma, 1 teáskanál köménymag, 4-5 babérlevél, 2 kanál méz, 2 kanál mustár, 2 kanál olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika és só.

A csülköt fokhagymás, köménymagos, babérleveles, sós vízben megfőzünk úgy, hogy a hús a csontról leváljon. A mártáshoz a mézet a mustárral, az olajjal és a sóval, pirospaprikával jól kikeverjük. A húst adagokra feldaraboljuk, megforgatjuk a mártásba és hidegzsírral kikent jénaiba rakjuk. Tetejére karikára vágott krumplit teszünk, felöntjük csülöklével annyira, hogy épp ellepje és a sütőbe téve lassú tűznél rotyogtatjuk. 10 perc után levesszük a fedőt, hogy kissé megsűrűsödjön.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Tóth Györgynének! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top