Mézeskalács házikó és mézeskalács vonat - gyerekeknek!

2009. 12. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ünnep közeledtével Édesanyám és a család, mindig nagy mézeskalács sütésbe fog. Fogadjátok sok szeretettel az idei alkotásainkat. Nem csak szép, de nagyon finom is!

Hozzávalók: 1 csomag Kotányi Mézes sütemény fűszerkeverék, 50 dkg cukor, 30 dkg rozsliszt, 45 dkg búzaliszt, 15 dkg méz, 6 tojás, 1 dkg szódabikarbóna.

5 tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket a langyosra melegített mézzel habosra verjük. A rozslisztet, a búzalisztet és a szódabikarbónát keverjük össze és adjuk lassan a habos masszához. A tésztát gyúrjuk simára és hagyjuk pihenni egy óráig. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákat. Hogy fényesebb legyen, meg lehet kenni tojással, bár így nehezebben díszíthető. Közepes hőfokon süssük ki (180-190°C).

Díszítés és ragasztás: 1 tojásfehérjét és 20 dkg cukrot kikeverni, ez jól ragad és még díszíteni is lehet vele, de lehet még kandírozott gyümölcsökkel, vagy színes cukorkákkal. Ennek csak a fantázia szab határt.

Köszönjük szépen Csikós Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top