Mutasd a tenyered, megmondom ki vagy!

2009. 05. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ahhoz, hogy ki tudjuk olvasni a történéseket a tenyerünkből az egészet kell vizsgálni, ugyanis csak így körvonalazódhat ki az egész történet. És még ekkor is csak valószínűsíthető információkat kaphatunk – állítják a tenyérjóslásban jártas emberek. Életünk során a vonalak is változnak, így a különböző életszakaszokban mást és mást mutatnak, attól függően, hogyan alakítjuk sorsunkat. 

A tenyeret át- és átszelő vonalakon kívül a körmökön látható foltok, pontok és vonalak is árulkodóak. A közelmúlt, a jelen és a közeljövő olvasható ki belőlük, például rámutatnak bizonyos betegségekre, illetve az anyagi helyzet változására. 

A kéz alakja is információkat hordoz tulajdonosáról. A kezeknek ilyen szempontból 7 nagy csoportja létezik. 

Az első az elemi, más néven a primitív kéz. Jellemzője a nagy tenyér, és a rövid ujjak, általában esetlen küllemű. Tulajdonosa nehezen tud uralkodni magán, hidegen hagyják a művészetek, a legtöbb esetben gyáva, mégis képes másokat megfélemlíteni. 
A második a spatulás kéz, jellemzője a megszokottnál szélesebb tenyér, az ujjak hegye kiszélesedik, ásóhoz, lapáthoz hasonlóan. Az ilyen tenyér tulajdonosa általában tele van energiával, lelkesedéssel, de egyáltalán nem kitartó. Bár sokszor határozott, mégis nehezen dönt.  A harmadik a filozofikus kéz, mely könnyen felismerhető a hosszú, csontos ujjakról, az egész kéz megnyúlt és szikár. Az ilyen ember jellemzően olyan dolgokkal foglalkozik, melyek egyáltalán nem szokványosak, a legtöbbször kirí környezetéből, erre a különcségre nagyon büszke, ők a nagy gondolkodók, akik csak keveset beszélnek.  A negyedik típus a kúpos kéz. Erre a fajtára átlagos méretű tenyér jellemző, mely enyhén keskenyedik. Az ujjak a tövüknél kicsit vastagok, a körömpercnél viszont elkeskenyednek. Tulajdonosuk ösztönös ember, akit a hirtelen ötletek vezérelnek. Általában művészi, impulzív egyéniségről árulkodik, aki azonban túlzottan szereti a kényelmet és a fényűzést. Hiányzik belőle a kitartás.  Az ötödik típus a pszichikus kéz, melynek alakja hosszúkás, vékony és törékeny. Az ujjak egyenletesen keskenyednek, a körmök rendszerint mandulaalakúak. Általában határozatlan, a legtöbb emberben szánalmat ébresztenek. Szelíd, békés és jóhiszemű, mindenkiben megbízik, aki kicsit is kedves hozzá.  A hatodik a vegyes kéz, melyet a legnehezebb jellemezni, mivel a többi típus jegyeiből vegyesen visel magán jellemzőket. Ötletes, sokoldalú, könnyen alkalmazkodik másokhoz, eszes, de képességeit nem mindig tudja kamatoztatni, viszont remek társalgó.  
A hetedik típus a szögletes kéz. Az ilyen tenyér a csuklónál, és az ujjak tövénél szögletes, általában az ujjak is szögletesek. Ezt hívják dolgos kéznek is. Rendszerető, precíz, már-már pedáns. Tekintélytisztelő, életében mindennek pontosan megvan a helye. Megszokásainak rabja. Az ujjak hossza is árulkodik a személyiségről, a rövid ujjak például praktikus, nyugodt embert jeleznek, az ilyen ember általában szereti a pompát, a hízelgést. A hosszú ujjak nőknél álhatatlanságot, a férfiaknál kényességet jelentenek. A hosszú ujjak tulajdonosai általában kicsinyesek és önzők. A lapos ujjú nők jó háziasszonyok, míg ha egy férfi ujjai laposak, akkor jó diplomaták, esetleg zenészek, nagy nőcsábászok. A hegyes ujjúak pedig finom lelkűek. 

Hogy kezünk mennyi igazságot árul el rólunk? Mindenki döntse el maga!

Kapcsolódó anyagok:

$$3422$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top