Pöttöske

2009. 09. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 8 tojásból barna piskóta

Krémhez: Fél liter tej 1 csomag vanília puding 1 evőkanál liszt 1 csomag vanília cukor 1 Ráma 15 dkg porcukor   Töltelékhez: 20 dkg darált keksz 1 evőkanál baracklekvár Fél dl rum 1 evőkanál kakaó 1 cs gesztenye massza 1 Katica tortabevonó   8 tojásból barna piskótát sütünk. A fél liter tejet, az 1 csomag vanília pudingot, az 1 evőkanál lisztet és az 1 csomag vanília cukrot megfőzzük. Ha kihűlt, a Rámát, és a 15 dkg porcukrot kikavarva hozzáadjuk és habosra keverjük.

Elkészítjük a tölteléket. A gesztenye masszát jól összegyúrjuk és 6 rudat készítünk belőle. A piskótát hosszában kettévágjuk, a krém felét rákenjük, a rudakat ráhelyezzük, végül a krém másik felét tesszük rá, és befedjük a másik piskótával. A tetejére csoki mázat öntünk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top