Rigó Jancsi újra, másképpen

2009. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
 

Ínycsiklandozó ízek Jorder a Torkosság kisödögének ajánlásával

Mivel annyi vitát váltott ki a múltkori Rigó Jancsi recept,elküldöm egy újabb változatát,én igy sütöm: 

Hozzávalók: tésztához: 5 db tojás, 16 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőport, 2 ek. kakaópor, 5 ek. víz, 3 ek. étolaj, A töltéshez: 0,5 l tejszín 10 dkg csokoládé, étolaj, 10 dkg csokoládé a díszítéshez.

 

A piskótának elkészítjük a tepsit. Kizsírozzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor harmad részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor egy részét és még pár percig verjük. A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgájához és közben a lisztet is szitáljuk hozzá.

Simára keverjük, úgy hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.  A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát elfelezzük és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk és így helyezzük a tejszínhabra. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

Ez az én változatom és nem olyan drága. Próbáljátok ki!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top