Rómeó és Júlia távkapcsolata 2.

2009. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha olyan férfival hozott össze az élet, aki külföldön dolgozik, vagy tanul, netán külföldi, akkor sok érdekes percet tölthetsz el vele: a szerelem öröme mellett – attól függően, hogy milyen országban lakik –, érdekes kultúrával ismerhetsz meg. De sok kérdés felmerülhet azzal kapcsolatban, hogyha csak havonta vagy még ennél is ritkábban látjátok egymást.

Az első a bizalom. Ez a legfontosabb, aminek meg kell lennie, hogy ne legyenek mérges vitáitok, ne legyenek gyanakvással teli napjaitok. Hisz mindketten máshol vagytok, más országban, a saját környezetetekben, és az tény, hogy találkozhattok olyanokkal, akiknek megtetszettek – és aki nektek is megtetszik esetleg. Így alapvetően fontos, hogy meg tudjatok bízni egymásban. Persze senki nem tudja megállni, ha a barátja vagy barátnője körül megjelenik valaki, hogy mindenféle vad fantáziálásba ne kezdjen. Főleg ha nem is tudjátok azonnal személyesen megbeszélni a dolgokat, és a távolság pedig nagy. Azt persze megteheted, hogy repülőre, vonatra pattansz, de sok értelme nincs ennyit utazni, hogy vitázzatok.

A barátnők irigykedhetnek, ha valamilyen külföldi sráccal hoz össze a sors, de ettől még nem kerek a világ. A srác legyen akármilyen jó, figyelned kell arra, ne csak szórakozzon veled. Nehogy kihasználjon, és míg te az éjszakákat magányosan töltöd, addig ő csajokkal hancúrozzon. Hisz ezek kapcsolatok nagy előnye, ami egyben nagy hátránya is: az ellenőrizhetetlenség. Nem lóg rajtad senki, hogy minden tetted megmagyarázd, bármikor elmehetsz csajos bulikba, annyit vásárolsz, amennyit akarsz, és senki nem áll melletted, hogy sürgessen, vagy parancsolgasson. De hátránya, hogy nem tudod, mit csinál a párod, milyenek a kapcsolatai, és a személyes kontaktus hiányában, csak azt látod, ami a telefonod kijelzőjén megjelenik, vagy amit emailben ír. Abban viszont bármit hazudhat, csöpöghet a szerelemtől, miközben ki tudja mit csinál, hogy érez valójában.

Amit a való életben nem tehet meg veled, a távkapcsolat során könnyedén megtehet: kikapcsol. Miért nem vette fel a telefont? Miért nem válaszolt az üzenetemre? Bármikor eltehet későbbre, akkor válaszol az üzeneteidre, amikor akar. 

Nehéz úgy a gesztusokból olvasni, hogy nem látod az illetőt. De valljuk be igazán, az, hogy havonta egyszer, vagy még ennél is ritkábban találkoztok a távolság miatt, nem igazán nevezhető kapcsolatnak a hagyományos értelemben. Mégis a tiéd, s ez sokakra ösztönzőleg hat, esetleg kihívásnak veszik. Ám arra figyelned kell, hogy mindkettőtöknek megvan a saját berendezett élete. Ha megadjátok egymásnak azt a bizalmat és személyes szabadságot, hogy hagyjátok egymást élni, mindenféle ellenőrzés nélkül, akkor sokáig lehettek együtt.

De mindenképp legyen egy közös jövő gondolata, ha komolyan gondoljátok! Egyikőtöknek egyszer majd fel kell majd adnia az életét, hogy együtt lehessetek. És ez nem csak az ország elhagyásával jár, hanem egy új kultúrába való beilleszkedéssel is. Ami az elején biztos nem lesz zökkenőmentes, de ha elég kitartóak vagytok és erős a szerelmetek, akkor nincs lehetetlen. Hisz már ott tartotok, hogy közös életet kezdjetek.

Vonzó lehet az, ha olasz, kínai, török, angol, amerikai a párod, ám mindenképpen más temperamentumú ember, s így ami lehet, neked már sok, ami neki, még nem lépett át semmilyen határt. Ezért jó, ha már az elején tisztázzátok, ki meddig mehet el, kinek mi az a pont, ameddig meg tud bízni a másikban.

Kapcsolódó anyagok:

$$2798$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top