Sajtos Croissant

2011. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tésztához: 70 dkg liszt, 1 kefir, 1 dl étolaj, 2 egész tojás, 1 1/2 dl cukrozott tej, 5 dkg élesztő.

Töltelékhez: 25 dkg margarin, 1 ek. só.

Elkészítés:

Egy evőkanál sót kikeverünk egy margarinnal habosra.  Összeállítjuk a tésztát az alapanyagokból. 8 cipót csinálunk belőle és tányér nagyságúra kinyújtjuk. 4 lapot megkenünk a sós margarinnal és a másik 4 lapot rárakjuk. Felezzük, negyedeljük, cikkekre vágjuk, majd a szélesebbik felénél jó szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk. Egy órát pihentetjük és sütjük. Sütési idő: 180 C°-on 25 perc.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top