Sminkiskola 20. – Szilveszteri szilajság

2008. 12. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az óévet általában társaságban vagy valamilyen táncos mulatságban búcsúztatjuk. Legyen sminkünk is különleges: domináljanak az erős színek, a többinek pedig már csak fantáziánk szabhat határt!

Egy önmagában is elég feltűnő alap elkészítéséhez szükségünk lesz arany pigmentekkel dúsított alapozóra, fekete szemceruzára, sötétlila, csillogó szemhéjfestékre, világos, irizáló rózsaszín szemfestékre, szempilla-göndörítőre, fekete szempillaspirálra, a bátrabbaknak műszempillára, fényes, málnás árnyalatú pirosítóra, markáns színű, matt rúzsra és átlátszó, csillogó szájfényre.

Először vigyük fel az arany pigmentekkel dúsított alapozót. Ez nem csak a bőrhibákat tünteti el, hanem különleges fénybe is öltözteti arcunkat. Következő lépésként szemünk belső peremét alul-felül húzzuk ki fekete szemceruzával. Szemhéjunkra ecsettel hordjuk fel a csillogó, lila szemhéjfestéket. Ha a belső szemzugba világos, irizáló rózsaszín szemfestéket teszünk, szemünk optikailag nagyobbnak fog látszani. Ezután göndörítsük pilláinkat és vigyünk fel két réteg fekete szempillaspirált. Ha úgy döntöttünk, kipróbáljuk a műszempillát, a soros fajtát válasszuk, mert ezt sokkal könnyebb felragasztani, tartósabb és többször is felhasználható. Orcáinkra fényes, málnás árnyalatú pirosító kerül, amitől arcunk még extravagánsabb lesz. Annak érdekében, hogy bőrünk még tökéletesebbnek látszon, a pirosítót legyező ecsettel vigyük fel. Végül pedig az ajkakra először a púderes, matt rúzst vigyük fel, majd koronázzuk meg művünket egy átlátszó, csillogó szájfénnyel.
Ez a smink alapvetően egyszerű, mégis igen feltűnő. Akinek azonban nem elég vad, bátran kísérletezzen – a lényeg, hogy a végeredmény tükrözze az egyéniségét!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top