Sört a hajra!(?)

2011. 05. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

…meg tejszínt, olívaolajat, tojást, mézet. Legalábbis számtalan helyen botlani bele a konyhában fellelhető alapanyagokat felvonultató hajápolási praktikákba. Vajon valóban hatásosak? Mini házi tesztünkből kiderül.

Tisztában vagyunk vele, hogy hajtípusa válogatja, milyen gondoskodásban kell részesítenünk, és még azt is hozzá kell vennünk, hogy éppen tél, avagy nyár van-e. Ezért olyan fortélyokat választottunk, melyek elméletileg minden hajtípusra, minden időben alkalmazhatók.

Tojáspakolás

A recept:

Egy tojás kikevert sárgájához adj egy fél evőkanál olívaolajat, majd az így kapott masszához önts hozzá ¾ csésze langyos vizet. A pakolást törölközőszáraz hajra vidd fel, tíz perc hatóidő után bő vízzel öblítsd le.

Az eredmény:

Nehéz felvinni a hajra, szinte lehetetlen egyenletesen eloszlatni a tincseken, és ráadásul nagyon folyik, a mosdókagyló vagy kád fölé hajolva ajánlatos elvégezni a műveletet.  Bármilyen alaposan is mossuk ki a hajból, számítsunk rá, hogy enyhe tojásillat fog minket körüllengeni. Ami pedig a haj állagát illeti: nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, elmaradt a puha, bársonyos érzés, helyette viszont ott voltak a nehezen kifésülhető tincsek.

Mézes pakolás

A recept:

Egy evőkanál mézet keverj össze egy kis tejszínnel (2 kis kávétejszínnyi mennyiség bőven elég). A masszát a törölközőszáraz haj végeire kend fel, 5 perc hatóidő után öblítsd ki.

Az eredmény:

A massza folyékony, de nem annyira, mint a tojásos. Kézzel könnyedén felvihető a hajvégekre. Maradandó illattal nem kell számolni. Gubancokkal se, a haj tapintása ugyanolyan, mint egy átlagos mosás után, ám hosszú távú használattal lehet, hogy segít megelőzni a hajvégek töredezését, szálkásodását.

Sörös öblítés

 

A recept:

Nagyon egyszerű. A megmosott, kissé már szikkadt hajat öblítsük le sörrel, mintha vízzel tennénk. Várjunk 10 percet, majd bőséges vízzel ismét öblítsük át a hajat.

Az eredmény:

Meglepő. Ha fejünket lefelé tartva ráöntjük a hajra, érezhető, hogy végigfut rajta (középhosszúra kb. 2 dl is elég). Illat csak addig van, míg át nem öblítjük a hajat, amit meglepően puhává és selymessé varázsol.

Nálunk tehát a sör a nyerő, bár megjegyezzük, nem vagyunk egyformák, másnak lehet, hogy pont a tojáspakolás válik a kedvencévé kipróbálás után.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top