Sportszelet

2009. 10. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.

A töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor. A tetejére: 1 tortabevonó, kevés olaj.

  A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet.

A tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. Amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverjük a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat. A tetejéhez a tortabevonót megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Nagyon finom,egyszerű és mutatós. Máz nélkül is készíthetjük,ebben az esetben porcukorral hintjük meg.

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top