Szépségápolás szódabikarbónával?!

2011. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Régóta tudjuk, hogy a szódabikarbóna csodaszer, de gondoltátok volna, hogy a szépségápolásban is sok mindenre felhasználhatjuk? Összegyűjtöttük a legütősebb tippeket, hogy egy csokorban adjuk át nektek!

A korpának vége!

A korpás haj igen sok embernek keseríti meg az életét, és bár számtalan csodaszert lehet vásárolni, ami elviekben segít, a gyakorlatban nem mindig van így (természetesen tisztelet a kivételnek). Házi módszerünkkel villámgyorsan és egyszerűen búcsút mondhatsz a fehér hámdarabkáknak! Ehhez  annyi is elég, ha egy marék szódabikarbónát hajmosás előtt bedörzsölsz a még száraz fejbőrbe. Hajmosás után a korpa eltűnik.

Búcsú az izzadságszagtól!

A szódabikarbónát sokan használják a hűtőszekrények szagtalanítására, de a testszag ellen is tökéletesen bevethető! Mivel semlegesíti a baktériumok által termelt savakat, így legalább olyan jól alkalmazható a hónalj esetében, mint más dezodor: kevés szódabikarbónával dörzsöljük be az érintett testrészt, és felejtsük is el a kellemetlen szagokat! Természetesen az izzadást nem szünteti meg, viszont komfortérzetünkön jelentősen javít, hogy a szagokat semlegesíti. A lábak esetében is használható: nem csak a lábszagot szünteti meg, de a lábgombák megtelepedését is megelőzhetjük alkalmazásával!

Szép kéz, csodás körmök

Tiszta és selymes kézre vágysz? Szappan helyett egyszer próbáld ki a szódabikarbónát! Dörzsöld be vele szárazon a kézfejedet, tenyeredet, majd öblítsd le tiszta, langyos vízzel. Egy kiadós kertészkedés után bizony a körmökre is ráfér egy-két házi praktika, hogy ismét csodásan tiszták és fehérek legyenek! Természetesen ehhez is a szódabikarbóna a legkiválóbb: egy tálka langyos vízhez adj három evőkanál szódabikarbónát és hagyd benne ázni néhány percig a kezed, majd mosd meg: a végeredménnyel biztos, hogy elégedett leszel!

Csillogó, fehér fogak

Nagyanyáink fogfehérítő módszerét ma már sokszor felül tudják múlni, azonban még mindig sokan esküsznek a szódabikarbóna alkalmazására is. A kényelmesebb emberek egyenesen a fogkeféjükre szórják a port, akiknek viszont fontos az ízélmény és a lágyabb állag, azok egy kiskanál citromlével is összekeverhetik a szódabikarbónát. Az eredmény? Csillogóbb és fehérebb fogak, melyekkel bátran mosolyoghatsz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top