Tavaszi vegyes vágott /saláta/

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej jégsaláta

2 csomag retek

1 csomag újhagyma

1 húsos, zöld paprika

1 húsos piros paprika

1 kígyó uborka

pár bazsalikom levél

Öntethez:

½ liter tejföl vagy kefír

3 evőkanál majonéz

1 evőkanál olíva olaj

1 csipet só

Elkészítés:

A jégsalátát és a bazsalikomot felszeljük, vagy apró darabokra tépdeljük a leveleit. A retket, újhagymát, paprikákat és az uborkát apró darabokra vágjuk, majd besózzuk. A sóban legalább egy órát állni hagyjuk.

Közben elkészítjük az öntetet.

A tejfölt a majonézzel és az olívaolajjal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.

A sós léből kinyomkodott zöldségeket összekeverjük az öntettel. Hűtve tálaljuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top