Thai sülttészta

2009. 02. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez egy alapétel, adhatunk hozzá csirkehús helyett garnélarákot, egyes boltokban kapható szusirudacskákat, vagy gombát, adhatjuk körítésnek is. Nyáron tehetünk hozzá friss paradicsomot, paprikát, petrezselymet, egyéb friss zöldségeket.

Hozzávalók fejenként: - 150 g csirkehús, - 2 vöröshagyma és újhagyma, - 2-3 sárgarépa, -  2-3  burgonya, -  1 tojás - 500g tészta (spagetti, üvegtészta, teljes kiőrlésű, tönköly stb,), - chilipor, őrölt bors, - szójaszósz lehetőleg sötét, - olaj a sütéshez, - citromlé, cukor.

Hagymát nagy és közepesebb darabokra karikázzuk és ropogósra sütjük. Innyencek tehetnek bele újhagymát, iletve annak zöld részét is. A burgonyát hajában megfőzzük – kényelmesebbeknek a mikróban -, és közepes nagyságúakra felkockázzuk. A répát nagyon picire, gyufaszál méretűre daraboljuk. A tésztát kifőzzük és a wokban azt is, olajon, chili és szójaszósz hozzáadásával megsütjük.

Minden zöldséget külön-külön megsütjük a wokban olajon– ha van (gázzal használjuk, mert a villany nem fűti fel eléggé a wokkot), chilivel és piciny borssal megszórjuk és tovább sütjük. Végül bőségesen hozzáadunk szójaszószt és még párolódni hagyjuk. A húst apró csíkokra vágjuk és  hasonlóan sütjük meg, mint a zöldségeket. Kicsit hidegebb wokba beleütjük a tojásokat és előzőleg elkészített tésztával összekeverjük. Végül a tésztához hozzá a zöldséget, kicsit még összesütjük, enyhén cukros citromlével meglocsoljuk az egészet és tálalható.

Elmondva talán bonyolultnak tűnik, de nem az, megy ez gyorsan. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Honthy Gábornak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top