Tudtad e …?

2009. 10. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

… hogy a  rossz alvás árt a gyomornak? Emberek alvási zavarokkal háromszor olyan gyakran szenvednek gyomorbetegségben, mint mások, akiknek nincs problémájuk az alvással. Erre figyelmeztetnek a Müncheni Egyetem kutatói. Egyéb betegségek is, mint pl. szívbetegségek, magas vérnyomás, és vese úti fertőzések egyértelműen gyakrabban lépnek fel olyan embereknél, akik alvási zavarokkal küszködnek.

… a csokoládé véd az érelmeszesedés ellen? A csokoládéban és a kakaóban található flavonoidok bizonyíthatóan védenek, az érelmeszesedés ellen. Megkötik a sejteket károsító anyagokat, és még a vérereket is javítják. Egyes csokoládé termelők már előállítanak olyan csokoládékat, amelyek különösen magas százalékban tartalmaznak flavonoidokat.

… a vörös hús tényleg ártalmasabb, mint a fehér? Hogy tisztázzák az egészségkárosító hatásait a hús élvezetének, az egyetemi kutatók Rockville-ban fél millió embert figyeltek meg ötven és hetven évesek között tíz éves időszakban. Amíg a kizárólag vörös hús fogyasztása a halál kockázatát elsősorban szívhalál esetében megemelte, addig a rizikó azoknál az embereknél, akik a fehér húst kedvelték, egyértelműen csökkent.

… bringán jobban megy a tanulás? Akinek szövegeket kívülről kell megtanulnia, legjobb, ha otthoni fitnesz kerékpárra ül, a taposásnál az agy vérellátása javul. Ezáltal több idegi vivőanyag termelődik, melyek a tanulást egyértelműen megkönnyítik. Erre jöttek rá a Müncheni kutatók.

… a fűszerek gyógyítanak is? Szinte valamennyi konyhai fűszernövény tartalmaz gyógyhatású anyagokat is. A rozmaring felfrissíti a fáradtakat, segít a keringési zavaroknál, és akaratgyengeségnél. A petrezselyemnek magas a C-Vitamin tartalma, immun-erősítő, és sok A-Vitamint is tartalmaz,  ami nagyon jót tesz a szemeknek. A bazsalikom görcsoldóként hat, jót tesz a gyomornak, és a beleknek. A zsályának fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatása van, és csillapítja a megfázás okozta kellemetlenségeket. A kakukkfű segít a felső légúti megbetegedések gyógyításában, görcsoldó hatása van, és segíti felköhögést. A borsmenta csökkenti a fejfájást, a megfázásokat, és a gyomor és bélproblémákat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top